Gehavende selectie bij tweede voorwedstrijden dames 13/1/2017 te Amersfoort

Het beste resultaat van twee voorwedstrijden in elke categorie bepaalt wie door mag naar de NK kwalificaties. Helaas een wat gehavende selectie: veel dames kampten met blessures.

Pupil 1 N2
Dewy Rein heeft al een maanden last van haar hielbeen. De voorbereiding op deze wedstrijd was daarom niet optimaal. Dewy wilde deze laatste kans toch niet laten schieten en turnde haar hele wedstrijd met wat aangepaste elementen. Dewy begon op brug en behaalde daar 2 punten meer dan vorige keer. Op balk heeft zij een keurige oefening laten zien. Vloer werd spannend omdat zij al een tijd haar acrobatische series niet gesprongen had. Zij liet een mooie oefening zien. Op sprong kon Dewy ook niet voluit. Het eindtotaal was helaas niet genoeg voor doorstroming.

Pupil 2 N2
Esmée Ettema was de week voor de wedstrijd ziek. Daardoor miste ze nog veel kracht. Super knap dat ze er toch stond. Gelukkig had Esmée zich de vorige wedstrijd al geplaatst voor de kwart finales.

Voor Lindsey Ettema lag de lat hoger: die had zich nog niet geplaatst. Met mooie sprongen en netjes turnen lukte het Lindsey nu wel om zich te plaatsen. Nu hard werken aan de moeilijkere onderdelen om ook straks tijdens de kwartfinales hoog te eindigen.

Ook Julia de Boer was nog niet zeker van plaatsing. Op sprong behaalde ze mooie punten. Op brug durfde Julia salto-af nog niet alleen en mede hierdoor liet ze punten liggen. Op balk liet ze een mooie oefening zien en ondanks dat ze twee keer viel, haalde ze een goede score. Op vloer knalde Julia energiek en krachtig. Helaas was het net niet voldoende voor voorlopige doorstroming naar de landelijke wedstrijden.

Fiene Kemper
had zich vorige keer al geplaatst met haar 6e plek en besloot deze wedstrijd niet uit te komen vanwege blessures.

Mandy Pelk
had tijdens de vorige wedstrijd maar twee onderdelen kunnen turnen. Gelukkig was ze nu in staat om alle onderdelen uit te voeren. Sprong ging prima. Op brug een zeer nette oefening. Balk was stabiel maar wel met ongelukkige afsprong en een val. Op vloer waren vooral de sprongseries lastig vanwege haar knie- en enkelblessure, maar het verliep uitstekend. Al met al ruim voldoende om door te stromen naar de volgende wedstrijd!

Jeugd 2, 2e divisie
Linde Snoek had zich ook bij de eerste wedstrijd al gekwalificeerd met haar tweede plaats. Door een blessure kwam ze nu alleen uit op brug en kreeg daar de op één na hoogste score. Op naar de kwart finale van het NK.

Junior 2e divisie
Anouk Tol en Elena Schilder zijn twee van de in totaal 41 meiden die een plekje wilden bemachtigen voor het NK. Helaas kon ook Anouk Tol niet meedoen vanwege een voetblessure. Afwachten dus of de score van de eerste wedstrijd voldoende was. Voor Elena gold dit eigenlijk ook: door een rugblessure kon Elena alleen een aangepaste balkoefening doen, brug zou zij wel voluit gaan. Hier zette zij met een prachtige brugoefening de 2e hoogste score van de dag neer. Van twee wedstrijden stromen de beste 27 door naar de landelijke wedstrijden. Helaas is dit bij Anouk niet gelukt. Elena zien we wel terug in de kwartfinales.

Mandy Pelk, Fiene Kemper, Esmée en Lindsey Ettema, Linde Snoek en Elena Schilder gefeliciteerd met jullie plaatsing voor de NK kwartfinales, succes met de voorbereiding !

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

Avia Club stand