Succesvolle kwalificatie herenturners Mauritius

Zaterdag 10 februari vond de tweede kwalificatie wedstrijd voor de turners plaats in Utrecht, met als doel plaatsing voor de landelijke wedstrijden. De helft van het aantal deelnemers stromen door. Gelukkig hebben alle 7 turners van Mauritius zich geplaatst voor de landelijke wedstrijden!

Bij de instappers niveau 16 turnden Alex van Rijn, Rick Stikkelorum, Lean de Waart en Joritz Zwarthoed hun wedstrijd.

Alex turnde een mooie oefening op vloer met een hoge salto en mooie arabier flickflack. Op voltige ging het helaas mis en liet hij veel punten liggen, maar gelukkig ging ringen en sprong wel goed. Vervolgens was er op brug weer een fout, maar ook hierdoor liet hij zich niet uit het veld slaan en liet nog een mooie rekoefening zien. Alex eindigde op een 9e plaats!
Lean maakte op vloer geen grote fouten, maar het kon wel wat beter hier en daar. Voltige en ringen werden netjes geturnd en sprong ging heel goed. Op brug mislukte de 3e handstand waardoor de afsprong niet helemaal goed ging. Ook rek werd goed doorgeturnd waardoor Lean op een nette 7e plek eindigde.
Rick turnde heel goed! Vloer, niet zijn sterkste toestel, maar met een mooie salto was zijn vloer voldoende. Op het moeilijke toestel voltige scoorde hij een van de hoogste punten. Bij sprong was de streksalto flinke misstap uitgevoerd, maar dit maakte hij weer goed in zijn tweede sprong. Bij ringen heeft hij zich flink verbeterd en op het onderdeel brug pakte Rick de hoogste score. Rek werd ook netjes uitgevoerd, waardoor hij een super mooie 2e plaats behaalde! Joritz turnde ook een stabiele wedstrijd en werd 8e.

Job de Vries turnt dit jaar pupillen niveau 15. Bij Job was geen greintje zenuwen te bespeuren en dat is altijd fijn turnen. Job zijn eerste oefening was de brug en dit werd keurig uitgevoerd, op een klein stapje na bij de afsprong. Daarna rek, vloer, voltige en ringen. Keurige oefeningen, rechte benen, gestrekte armen, tenen in de juiste stand en steeds een glimlach op zijn gezicht. Als laatste de sprong. Een prachtige overslag en een hele mooie 2e plaats!

Kyan Jacobs en Cas Klein turnen pupillen niveau 14. Kyan turnde een nette brug oefening waarmee hij de hoogste score van alle deelnemers behaalde en ook op rek ging het goed. Op vloer en voltige had Kyan zich sterk verbeterd, maar ringen mislukte totaal. Vervolgens liet hij op sprong nog een mooie schroefsalto en overslag zien, waardoor hij op een verdiende 2e plaats eindigde.
Cas turnde deze wedstrijd wel de salto van de brug en het rek en dit was gelijk te zien aan de hoge scores. Op vloer turnde Cas ook een hele nette oefening en voltige kan nog wat netter uitgevoerd worden. Aan de ringen liet Cas een van de beste oefeningen zien. Sprong was wat minder, maar al met al was het goed voor de 1e plaats.

Met dank aan John en Niels voor de begeleiding en de sponsoren van het heren turnteam van Sint Mauritius: KIVO Plastic Verpakkingen en Café de Dijk.

Sponsors

Avia Club stand