Derde competitiewedstrijd turnsters D-groepselectie

Zaterdag 24 maart startte de dag zoals gewoonlijk met de keuzeturnsters. 
1e wedstrijd Voor Puck van Maanen was dit haar laatste wedstrijd van dit seizoen. Puck turnde een zeer stabiele wedstrijd en vooral op brug liet zij een mooie oefening zien. Puck werd keurig 12e.
Sophie Smit begon op het onderdeel vloer waar zij dacht dat het verkeerde muziekje opstond, gelukkig mocht zij toch nog haar oefening laten zien. Op Balk liet zij een zeer stabiele oefening zien waardoor Sophie op een 6e plaats is geëindigd.
Voor Josephine Pauws was dit een mooie oefenwedstrijd voor over twee weken waar zij deelneemt aan de Regio kampioenschappen. Josephine ging een beetje de mist in bij het onderdeel sprong waardoor zij op haar achterste terecht kwam. Zij pakte de wedstrijd weer goed op door een goede brug- en balkoefening neer te zetten. Josephine eindigde op een keurige 3e plaats!!!!

In de 2e wedstrijd turnden de jeugd 2 meiden. Shannon had de dag voor de wedstrijd een vervelende duimblessure opgelopen, hierdoor turnde zij alleen aangepaste oefeningen op balk en vloer. Dit deed zij echter zeer netjes! Alyssa liet super oefeningen zien op brug en vloer; helaas liet zij wat steekjes vallen op balk. Alyssa eindigde als 11e.
Daniëlle en Eva turnden zoals gewoonlijk zeer stabiel en netjes. Zij scoorden de hoogste cijfers van de wedstrijd op brug, maar ook de scores op balk en vloer waren zeer verdienstelijk. Danielle eindigde als 2e, Eva werd uiteindelijk 1e en mocht zichzelf rayonkampioen noemen!

De 3e wedstrijd was de wedstrijd voor de junioren. Ook hier gooide een vervelende blessure roet in het eten voor één van de meiden: Ilona kon alleen op brug uitkomen. Zij turnde hier een hele nette oefening. Ying en Anouk begonnen heel sterk op balk en vloer. Helaas voor Anouk lukte het niet om deze lijn door te zetten op sprong. Anouk eindigde als 9e. Ying lukte het wel om deze lijn door te trekken; zij eindigde als 4e. Een heel mooi resultaat nadat zij dit seizoen startte met een enkelbreuk!

In de 4e wedstrijd was het de beurt aan de jeugd 1 D1 meiden. Vooral Lisa Vis liet hier veel verbetering zien ten opzichte van haar laatste wedstrijd. Zij turnde nu de salto van de balk en brug. Fabienne en Kirsten hebben een chocoladereep verdiend door op de balk te blijven staan. Roxy liet een mooie ruime brugoefening zien, Emily schitterde zoals altijd op vloer waar ook Megan netjes turnde. Lisa Zwarthoed turnde een goede sprong en zette de hoogste eindklassering neer van deze meiden met de 6e plaats.

Zondag
De instappers Lily Hemelrijk en Kate Veerman begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd. Hun eerste toestel was vloer, waar zij allebei hoog in de 12 punten scoorden! Snel door naar sprong, waar vooral Lily veel in is verbeterd. Kate liet ook een keurige handstand platval zien. Het toestel brug verliep bij Kate niet zo lekker, waardoor zij wat punten liet liggen. Lily turnde heel netjes. Dan de balk, die ondanks de zenuwen, toch goed Kate werd uiteindelijk 9e en Lily keurig 11e.

De pupillen 1 meiden, Sara Kwakman, Mariëlle Oostwal, Lieke Jonk, Esmee Groot, Annebel de Boer, Kim Zwarthoed en Britt van der Plaats, hebben allemaal heel goed hun best gedaan! Ook deze meiden begonnen op vloer waar Britt schitterde en Mariëlle voor het eerst haar arabier-flikflak turnde! Op sprong lagen de scores heel dicht bij elkaar en maar liefst rond de 14 punten! Vooral Lieke heeft haar sprong heel goed verbeterd. Op brug gingen Sara en Annebel er helemaal voor en turnden beide keurige oefeningen. Dan naar balk, het toestel waar het vaak om draait.. Niet iedereen bleef er de hele oefening op staan, maar Mariëlle, Kim en Esmee wisten zich rustig te houden en bleven staan! De volgende eindplaatsen voor de dames: Sara 20, Mariëlle 17, Lieke 10, Esmee 9, Annebel 3, Kim 2 en Britt 1. Britt werd ook nog eens rayonkampioen!

Sandy mocht als pupillen 2 dit weekend afsluiten. Sandy liet heel veel verbeteringen zien. Zo turnde ze op vloer veel netter met een prachtige arabier dubbel flikflak. Ook op sprong liet ze nu een mooie streksalto zien. Sandy is in een ijzersterk deelnemersveld 9e geworden. Sandy, voor ons ben je een kampioen!

Met dank aan de sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

Sponsors

Avia Club stand