Nederlandse Kampioenschappen Turnen Heren 2018 in Ahoy Rotterdam

Thom koos dit jaar voor voltige, Tim voor voltige, ringen en sprong en Niels koos voor vloer, voltige en ringen,

Voor Tim van Diepen was het dit seizoen het laatste jaar bij St. Mauritius Volendam: hij gaat afscheid nemen van de turnsport. Tim heeft vijf jaar geturnd bij St. Mauritius en naar volle tevredenheid. Het trainersteam en turners vinden het jammer dat Tim de vereniging gaat verlaten. Dit seizoen heeft Tim van Diepen extra hard getraind op het toestel sprong samen met trainster Monique Zwarthoed in de turnaccommodatie te Opmeer en met resultaat.

Tim van Diepen
Tim begon de wedstrijd op voltige. Het inturnen ging goed maar tijdens de wedstrijd ging het stuk minder en moest hij de oefening twee keer onderbreken. Op het toestel ringen turnde Tim naar volle tevredenheid. Afsluiting van de dag was het toestel sprong en die kon hij afsluiten met een doorstroming naar de toestelfinale op zondag. Vanwege het uitvallen van een turner op zondag kwam Tim ook in aanmerking voor toestelfinale ringen.
Bij de toestelfinales op zondag behaalde Tim een 6e plaats op ringen en een 4e plaats op sprong. Een hele mooie sprong maar net naast een bronzen medaille.

 

Niels Schilder
Voor Niels begon de wedstrijd op zaterdag op het toestel ringen. Op het eerste toestel turnde Niels een mooie en stabiele oefening. Belangrijkste toestel van de zaterdag was voor Niels de vrije vloer oefening. Hier was kans op een doorstroming naar de toestelfinales op zondag. Een prachtige en strakke oefening die werd beloond met een doorstroming naar de toestelfinales. Voltige was voor Niels het laatste toestel en was iets minder succesvol. Ook Niels moest zijn oefening onderbreken.
Op zondag bij de toestelfinales turnde Niels een foutloze oefening. Net iets te weinig punten. Uiteindelijk een tweede plaats voor Niels op vloer (zilveren medaille).

 

Thom Roeg
Voor Thom was het zaterdag een lange dag. Het inturnen op zaterdagmiddag en de wedstrijd op zaterdagavond 21:00 uur. Thom zat dit jaar voor het eerst in de categorie senioren en turnt met de top van Nederland: turners zoals Epke Zonderland, Yuri van Gelder en Bart Deurlo en dus zware tegenstand op zijn favoriete toestel voltige. Het inturnen op zaterdagmiddag ging prima. Helaas ging het tijdens de wedstrijd minder en moest Thom de oefening tot twee keer toe onderbreken. Desondanks heeft Thom zich voorgenomen om volgend seizoen weer aan de start te verschijnen.

Het wedstrijdseizoen voor St. Mauritius is hiermee afgesloten. Een lang en intensief weekeinde. Dank aan de begeleidende trainers John Buijs, Ben Zwarthoed, Ruud Jacobs, Sebastien Hoek en Crelis Tuip. Bij het afscheid van Tim van Diepen ook een woord van dank aan Monique Zwarthoed voor haar inzet en begeleiding in de afgelopen jaren.

Dit seizoen is weer mogelijk gemaakt door onze team-sponsors Café/Restaurant De Dijk en KIVO Plastic Verpakkingen Volendam

Sponsors

Avia Club stand