Turners Mauritius winnen Goud, Zilver en Brons

In het weekend van 18 en 19 november vonden in Nijmegen de Nederlandse kampioenschappen voor teams plaats. Twee weken geleden hebben de turners zich hiervoor moeten kwalificeren. St Mauritius nam deel met 4 teams waarvan er 3 een combinatieteam waren. Dit betekent dat er naast de turners van Mauritius ook turners van een andere vereniging in het team zitten. Alle teams zijn in de prijzen gevallen en mochten een grote beker mee naar huis nemen!

De turners van niveau 15; Rick Stikkelorum, Lean de Waart, Alex van Rijn, Dick Bond en Dani Schilder begonnen allemaal sterk op vloer met een betere oefening dan bij de kwalificatie. Na vloer, voltige en ringen zag het er al veelbelovend uit, ze stonden derde. Daarna klommen ze in het klassement. Dick zat gelijk goed in de wedstrijd, vooral sprong was fantastisch. Ook Dani turnde een prachtige sprong. Rick liet een sterk verbeterde ringenoefening zien en Lean blonk uit op brug. Alex turnde een goede stabiele wedstrijd. Samen uiteindelijk goed voor GOUD!!

Cas Klein en Kyan Jacobs kwamen in actie in niveau 14 samen met 3 turners van  Amstelveen en Amsterdam. Halverwege de wedstrijd stonden zij op een 3e plaats. Met nog hun sterkste toestellen brug en rek te gaan, moest een podiumplaats haalbaar zijn. Kyan liet een prachtige brugoefening zien en Cas turnde een schitterende rekoefening. Met alleen nog vloer te gaan stonden ze 2e en die plaats hebben ze niet meer uit handen gegeven!

Mauritius deed in niveau 7 mee met een combinatieteam samen met Pax Hoofddorp. Turners zijn Stefan Rein, Yoran Rein, Dorin Radulescu, Lode Philippi en Wess Lankhorst. Ze begonnen op brug. Dat ging uitstekend en ze pakten gelijk de 2e plaats. Maar rek, voltige en ringen gingen iets minder en ze vielen terug naar een 5e plek. De teams waren echter allemaal heel erg aan elkaar gewaagd en er zat dus niet veel verschil in de scores. Vloer en sprong gingen vervolgens erg goed wat resulteerde in een de 3e plek!

Het laatste team turnde in niveau 6, waar Bram van Zelst en Mikel Zwarthoed in uit kwamen voor Mauritius. Bram turnde hele mooie oefeningen op vloer en brug en Mikel had de beste rekoefening. Ook zij behaalden met het team de 2e plaats!

Met dank aan de trainers en onze sponsoren KIVO Plastic Verpakkingen en Café de Dijk

Sponsors

Avia Club stand