Eerste competitiewedstrijd 2018-2019 D-groep dames

Zaterdag 24 november werd de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gehouden voor de turnsters uitkomend in de D1 en 4e divisie. Er kwamen in totaal 22 meiden uit deze groep in actie.

Instap
Bij de instappers was het voor Riva Bon, Zoë Tol en Eva Hasanont hun eerste wedstrijd en dat is best een beetje spannend. Het bleek al snel om een sterk deelnemersveld te gaan, waar onze turnsters prima tussen passen. De meiden startten goed op balk, waar Zoë zelfs de koprol haalde. Riva zette op sprong het hoogste cijfer neer, maar Eva liet ook zien hoe je een mooie overslag en streksprong maakt. Riva was uiteindelijk de sterkste van alle 25 turnsters en ging tevreden met de gouden medaille naar huis. Eva is 13e geworden en Zoë 18e.

Senioren
In de categorie senioren komt dit jaar alleen Yinglian Laan in actie, maar door een blessure kwam zij alleen in actie op het onderdeel brug. Hier stond wel een heel uitdagende oefening op het programma. Nog niet alles lukte, maar met een positief gevoel sloot zij dit onderdeel af.

Junioren
Bij de junioren doen er maar liefst zes turnsters van St. Mauritius mee aan de wedstrijden: Danielle Klouwer, Shannon Schilder, Eva Heuser, Alyssa Bond, Roos Tol en Sanne Tol. Toch is het lastig voor deze meiden om hoog te eindigen: zij turnen namelijk tegen meiden van een jaar ouder. Een hele uitdaging! Op brug begonnen de meiden heel sterk, met zelfs 2 kippen in de oefening voor Danielle, Shannon, Eva, Alyssa en Sanne. Op balk bleek de gezelligheid onderling toch bij een aantal meiden parten te spelen: alleen Roos en Eva bleven met hele nette oefeningen op de balk. Vloer is zoals altijd een sterk onderdeel van alle meiden, maar vooral Sanne sprong er hier bovenuit, met een luid applaus van het hele publiek. Alle meiden eindigden aan het einde in de middenmoot, geen slecht resultaat, maar wanneer de concentratie nog iets hoger is zit er nog veel meer in!

Jeugd 1
Sabine de Koning en Sandy Smit lieten vooral op brug nieuwe onderdelen zien. Sabine turnde een heleboel plusjes met zowel onder als boven een kip, een zolendraai en als grootste overwinning de salto af die zij in 2 trainingen heeft geleerd!
Sandy liet voor het eerst een zolendraai zien op de wedstrijd en op sprong liet zij de mooiste half in half uit van het hele deelnemersveld zien. Sandy hikt al een aantal seizoenen tegen de medailles aan en heeft dan altijd net pech. Vandaag kwam eruit wat erin zit en werd dit eindelijk beloond met een meer dan verdiende medaille. Sabine gaat werken aan haar netheid en dan maakt ook zij volgende keer kans op een medaille.

Pupil 2
Kim Zwarthoed, Annebel de Boer en Esmee Groot startten hun wedstrijd op balk, waar ze geleerd hebben vooral op zichzelf te vertrouwen en dat elkaar gek maken tot bijzondere fouten lijdt. De meiden hebben zich bij vloer direct goed hersteld en lieten prachtige oefeningen zien. Op sprong liet Annebel de mooiste streksalto en overslag van alle turnsters zien en op brug liet Esmee hele mooie hoge zwaaien zien. Kim sloot haar brugoefening af met een salto die ze vorig week nog best spannend vond; een mooie overwinning voor haar dus. Kim is 4e geworden, Esmee 6e en Annebel 18e.

Jeugd 2
Ook in deze categorie turnen behoorlijk wat meiden van St. Mauritius: Roxy Tuip, Kirsten Buis, Emily Zwarthoed, Fabienne Plat en Lisa Zwarthoed. Deze meiden turnen dit jaar voor het eerst keuze-oefenstof, wat inhoudt dat zij allemaal een andere/eigen oefening hebben op elk toestel; best spannend om dit voor het eerst te laten zien! Maar ook deze meiden ging het goed af en haalden er uit wat er in zat. Kirsten blonk uit op brug, Fabienne en Roxy op balk en Lisa en Emily turnden de sterren van de hemel op vloer. Kirsten mocht uiteindelijk de gouden medaille in ontvangst nemen, Roxy werd 4e, Fabienne 6e, Emily 7e en Lisa 9e. Een hele mooie prestatie!

Pupillen 1
Op zondagochtend mochten Kate Veerman en Claudia Walter het eerste wedstrijdweekend afsluiten. Kate turnt altijd super netjes en dit was dan ook terug te zien in haar vloeroefening, prachtig! Ook op brug heeft ze laten zien dat ze hard aan het werk is in de trainingen. Helaas nog wat foutjes op balk en sprong, maar toch heel knap een 7e plaatst gehaald! Voor Claudia was dit haar eerste wedstrijd voor St. Mauritius en was er dus nog enige spanning. Toch heeft zij het hartstikke goed gedaan deze wedstrijd. Na wat foutjes op balk en vloer, herpakte ze zich heel goed op sprong en brug! Ze werd uiteindelijk 20e.

Wij willen Succes schoonmaak als teamsponsor bedanken, zonder sponsoring geen wedstrijden voor ons!

 

Sponsors

Avia Club stand