Mauritius turners plaatsen zich in beverwijk voor landelijke wedstrijden

Zaterdag 19 januari 2019 werd de tweede wedstrijd in Beverwijk voor de 2e en 3e divisie geturnd, met als doel plaatsing voor de landelijke wedstijden.

3e divisie Pupil niveau 15: Rick Stikkelorum had een goede start in de ringen. Op de sprong, brug en rek zaten wat kleine foutjes, maar waren zeker niet slecht. Op voltige lukte het zelfs om 3 flanken op één beugel te turnen. Rick werd 1e en is verzekerd van een plek in de kwart finale. Lean de Waart begon ook met een goede oefening aan de ringen. Op de overige toestellen werden geen grote fouten gemaakt en aan de brug werd er zelfs een top oefening geturnd! Een nette 7e plaats en doorstroming naar de kwartfinale was het resultaat.

2e divisie Instap 16: Levi Kleuver is begonnen aan zijn eerste wedstrijdseizoen. Hoewel de zenuwen hem de parten speelden, turnde hij een nette wedstrijd en eindigde op de 8e plaats. Levi mag nu deelnemen aan de landelijke wedstrijden.

Dick Bond (2e divisie Pupil niveau 14) en Sem Veerman (Benjamin niveau 16) traden in wedstrijd 2 aan. Beiden begonnen op vloer waar zij een goede oefening turnden. Dick turnde op voltige een strakke oefening maar had een kleine val. Sem liet zien dat hij voltige al goed onder de knie heeft. Op sprong ging Dick voor een salto met hele schroef maar viel helaas. Sem liet een mooie salto met een hele kleine hup op sprong zien. Na nette oefeningen op brug en rek was het wachten op de prijsuitreiking. Sem werd 3e. Een hele knappe prestatie aangezien dit zijn allereerste wedstrijd was. Dick eindigde op de 7e plaats, voldoende om door te stromen naar de landelijke wedstrijden!

Met dank aan de trainers en onze sponsoren KIVO Plastic Verpakkingen en Café de Dijk

Sponsors

Avia Club stand