Ook Mauritius gaat buitensporten!

 Beste leden,

We hopen dat het goed met jullie gaat! We zijn verheugd om te kunnen melden dat ook gymnastiek- en turnvereniging St. Mauritius gaat starten met het geven van lessen in de buitenlucht voor onze jeugdleden van 4 tot en met 18 jaar.

Het vergt wat organisatie en planning, maar in overleg met de gemeente hebben we een rooster kunnen opstellen op verschillende buitenlocaties. Alle leden horen via hun eigen leiding op welke dag, tijd en locatie zij kunnen sporten. Tevens zullen we ons tijdelijk buitenrooster vermelden op http://www.mauritiusvolendam.nl/ en Facebook.

De lessen zullen passend gemaakt worden voor de locatie en aangeboden worden volgens de richtlijnen van het RIVM. Kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te bewaren. De kinderen moeten zo veel mogelijk 1,5 meter afstand bewaren ten opzichte van de leiding die herkenbaar gekleed zal zijn. Daarbij heeft het RIVM in haar advies expliciet rekening gehouden met het feit dat afstand houden voor sommige kinderen in de praktijk lastig zal zijn. Een kind met een schaafwond heeft een pleister en een knuffel nodig; dat mag en is ook verantwoord. Voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd, 13 tot en met 18 jaar geldt echter wel dat er gesport moet worden op 1,5 meter afstand. Onderlinge potjes bij sporten die fysiek contact uitlokken zijn daarom niet mogelijk.

Het is goed om, waar het kan, afstand te houden tussen kind en de begeleider/trainer. Ouders mogen ook niet bij de buitenlocatie blijven kijken. Dat betekent de jeugd afzetten/ophalen en weer naar huis. Houd de regels van het RIVM hierbij in acht. Zie bijlagen na deze brief voor deze regels.

Kleedkamers blijven gesloten, de kinderen worden daarom in sportkleding en buitensportschoenen verwacht. Graag uw kind thuis laten plassen. Neem ook een flesje water en een handdoekje mee. Eventuele aanvullingen zullen worden doorgegeven door de leiding. Bij slechte weersomstandigheden, zullen we per email/whatsapp/FB laten weten of de les afgelast wordt, dus houd deze goed in de gaten op de trainingsdag.

Dit is een stap in de goede richting en vergt van iedereen enige aanpassingsvermogen, maar we zijn blij dat we weer kunnen starten en hebben er erg veel zin in! Het succes is afhankelijk van ieders bereidheid om de gestelde regels na te leven. We hopen jullie snel weer te zien!


Met sportieve groet,
Leiding en bestuur van St. Mauritius Volendam

Buitensport locatie

Aanrijdroute (fiets of auto)

Voorstraat Kreil

Parkeerterrein Kreil

Grasveld links van Kreil

Parkeerterrein Kreil

Boelenspark

Parkeerterrein “Kuslus” School of Bibliotheek

Voormalig LOVE terrein naast Gymstuif

Julianaweg

 

Nuttige weblinks:

https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

https://nocnsf.nl/sportprotocol

Sponsors

Avia Club stand