Nederlandse Kampioenschappen Turnen Heren 2016; Finale Meerkamp en Toestel Finales

Afgelopen weekeinde was het zover! Het moment waar de Heren Ere-Divisie Turners van St. Mauritius een jaar lang naar toe hebben gewerkt. Iedere dag van de week keihard trainen in de Gymstuif, huiswerk, slapen, school en dan weer opnieuw trainen. Dag in, dag uit, week in, week uit. Niet alleen de turners maar ook de trainers!

Voor Niels Schilder, Roy Loch, Jaro van Wijngaarden en Tim van Diepen was het zaterdag “moment suprême”. De Nederlandse Kampioenschappen Turnen Heren ! Voor afgelopen zaterdag stond de Meerkamp gepland. Een dag later, afgelopen zondag de Toestel Finales.
Zaterdagmorgen om 06:30 het vertrek naar Rotterdam. Onder begeleiding van Ben Zwarthoed, Willem van Wijngaarden en Crelis Tuip werd er om 08:00 uur gestart met een uur lang inturnen op de toestellen Rek, Vloer, Voltige, Ringen, Sprong en Brug. Uiteindelijk om 09:30 uur de start van de Finale. De mannen waren er klaar voor !

Roy Loch begon zijn Rek oefening zaterdag niet sterk. Hij verloor daardoor meteen al een hoop punten. Op het 2e onderdeel, Vloer, turnde hij een fantastische oefening. Toen kwam het onderdeel Voltige, wat altijd al zijn zwakste onderdeel is geweest en dat werd bevestigd. Hij viel er na de opsprong gelijk weer af. Hier verloor hij zoveel punten die hij niet meer kon inhalen. De Meerkamp Finale was voor Roy eigenlijk voorbij. Bij ringen en sprong zette hij een mooie oefening neer en als afsluiter kwam zijn favoriete toestel Brug en die oefening was prachtig. Hij werd uiteindelijk 11e op de Meerkamp.

Roy had zich voor zondag geplaatst voor 2 toestelfinales, Vloer en Brug. Op Brug haalde Roy een 5e plaats en op Vloer een fantastische 2e plaats (Zilver).

Niels Schilder ging zaterdag als eerste van start op het toestel Rek. Gelijk een valse start net zoals vorig jaar op het NK. Ongeloofelijk maar waar, Niels viel opnieuw van het toestel. Ondanks zijn val van het rek toch nog een redelijke score waardoor hij niet gelijk uit de wedstrijd lag maar wel onderaan de ranglijst stond. Even afzien maar Niels was in staat om de wedstrijd hierna goed te hervatten tijdens de vloeroefening. De resultaten van Voltige, Ringen en Sprong waren volgens verwachting. Niels had zaterdag toestel Brug als afsluiting. Met een keurige oefening haalde Niels hier een goed resultaat wat uiteindelijk ook resulteerde in een toestelfinale voor de zondag. Met een 7e plaats op deze NK is Niels zeer tevreden en zijn de geplande doelstellingen voor het seizoen 2015/2016 overtroffen!

Op zondag stonden er voor Niels twee toestelfinales op de planning. Sprong en Brug. Op Sprong behaalde Niels een 5e plaats en op Brug een 4e plaats.

Na een spannende NK Meerkamp Finale is Tim van Diepen 4e geworden. Hij zette een mooie Sprong oefening neer. Bij toestel Rek ook voor Tim een val maar ook Tim herpakte zich weer. Keurige oefeningen op Vloer, Voltige en Ringen. Ook voor Tim een fantastische prestatie!

Na een succesvolle zaterdag stonden er voor Tim van Diepen vier toestelfinales gepland. Brug, Vloer, Voltige en Ringen. Tim behaalde op Brug een 4e plaats, op Vloer een 4e plaats, op Voltige een 6e plaats en op Ringen een welverdiende 3e plaats (Brons).

Voor Jaro van Wijngaarden was de meerkamp een belangrijk moment om te laten zien waar hij staat. Hij startte sterk op sprong met een hoge score van 13,30 pnt en nam dit mee naar brug en rekstok. Op brug een keurige oefening en op rekstok pakte Jaro zijn vluchtelement en nestelde zich in de kop van het klassement. Op vloer liet Jaro wat liggen, maar herstelde dit op voltige door zijn oefening super door te turnen. Uiteindelijk met ringen bracht Jaro dit naar de 3e plaats in een klassement, een uitslag waar hij van te voren niet op had gerekend, maar uiteraard heel tevreden mee was. Door zijn uitstekende prestaties op de meerkamp mocht Jaro op zondag 6 toestelfinales turnen, waar hij 5 medailles wist te veroveren.

Aan het einde van dit NK een totale opsomming van de medailles:
Roy een zilveren medaille op Vloer, Tim een bronzen medaille op Ringen. Jaro van Wijngaarden een bronzen medaille op de NK Finale Meerkamp, een 3e plaats op Sprong, een 3e plaats op Brug, een 2e plaats op Rek, een 2e plaats op Vloer en een 2e plaats op Voltige.

Aan het einde van dit succesvolle turn-weekeinde en bij de afsluiting van het turnseizoen willen we de trainers Ben Zwarthoed, Willem van Wijngaarden, Martin Kroon, Sebastien Hoek, Crelis Tuip en onze teamsponsors Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers bedanken.

In de komende weken gaan de turners van St. Mauritius hun trainingen rustig afbouwen richting de zomervakantie. In deze wat rustigere periode gaan de trainers alweer van start met het aanleren van nieuwe turnelementen in de voorbereiding van het nieuwe turnseizoen 2016-2017. Hierna is de tijd aangebroken om te gaan genieten van een welverdiende vakantie.