2009 NK 3e divisie dames

 

Lisa van der Spek Nederlands Kampioen turnen 3e divisie
Irene Kwakman plaatst zich voor finale eerste divisie

lisa van der spek In de eerste finalewedstrijd van dit seizoen in Deventer heeft Turnvereniging St. Mauritius gelijk het volle pond gehaald. Lisa van der Spek (16 jaar) wist afgelopen zaterdag in een 36-koppig deelnemersveld iedereen achter zich te houden en kroonde zich daarmee tot Nederlands Kampioene! Een grote prestatie, aangezien Lisa vorig jaar nog in de 4e divisie turnde.

 

De spanning was vooraf van haar gezicht af te lezen. Lisa, die de halve finale een aantal weken geleden in Volendam ook al op haar naam schreef, wist dat er veel van haar verwacht werd. Op het eerste onderdeelbrug turnde ze op safe en kreeg daarvoor een solide 8.40. Daarna was het gedaan met de concurrentie. Op haar favoriete onderdeel balk zette ze de rest van het veld op achterstand. Haar supervaste oefening werd beloond met een sublieme 8.80. Vanaf toen was Lisa ‘los’ en ging het ook op vloer en sprong van een leien dak.

lisa van der spek 2

Tijdens de 2e sprong werd alles uit de kast gehaald om de Tsukahara (arabier anderhalve salto over de pegasus) perfect uit te voeren met cijfer 9.05. Hiermee eindigde ze met bijna een punt voorsprong op de nummer 2 op de hoogste trede van het podium, tot grote vreugde van haar meegereisde ouders, vriendinnen en trainster Sarah Klouwer.

Irene Kwakman ook naar finale!
Zondag stond de halve finale voor de jeugd 1e divisie op het programma, ook in Deventer. Voor Irene extra spannend, omdat ze dit seizoen een periode geblesseerd is geweest. Daardoor mist Irene wedstrijdritme en waren haar kansen vooraf moeilijk in te schatten. Vorig jaar turnde Irene nog 2e divisie en hierdoor moest er behoorlijk wat nieuwe oefenstof geleerd worden.

Op vloer ging het inturnen prima, maar in de wedstrijd liep de eerste acrobatische serie niet helemaal lekker. Toch scoorde Irene 8.20. Daarna op sprong een prima Tsukahara die beloond werd met 8.55. Op burg zorgde een aantal schoonheidsfoutjes voor wat aftrek en een daling in uitgangswaarde. Hier werd een 8.3 gescoord. Met balk nog te gaan een prima 3e plaats in de tussenstand. De afsluitende ronde was echter onvoldoende om deze plaats vast te houden. Een val en een score van 7.2 zorgde voor samengeknepen billen bij de toeschouwers. Uiteindelijk werd later op de middag bekend dat ze toch de finale gehaald heeft. Als eerstejaars jeugd een prima resultaat!

 

 

 

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand