2009 NK 2e divisie dames

Christine Tol Nederlands Kampioen turnen
NK finale 2e divisie dames
Na het succes van 2 weken geleden in de derde divisie stonden afgelopen weekend in Reusel de finale van de Nederlandse Kampioenschappen voor de 2e divisie op het programma. Voor de dames van Mauritius was dit met een gouden, zilveren en bronzen medaille opnieuw een groot succes!

 

Christine Tol (instap)

Een uitstekende wedstrijd werd beloond met de hoogste trede van het schavot. Via een 8.4 op vloer, een 9.4 op sprong, een 9.366 op brug (hoogste cijfer van de dag!) en een afsluitende 8.7 op balk werd de concurrentie in een nek aan nek race nipt verslagen. Een totaalscore van 35.866 was de fantastische eindscore.

 

Beau Pijlman
De concurrentie werd mede gevormd door Beau Pijlman die na 3 toestelrondes bovenaan stond. Beau viel jammer genoeg van de balk en dat kostte haar een half punt. Met een totaalscore van 35.550 haalde Beau de 3e plaats en de bronzen medaille. Ze haalde bovendien op vloer de hoogste score van de dag 8.950.

Mauritius had bij de instap dit jaar maar liefst 5 troeven in de finale. Noortje Sloots zat vlak achter Beau en werd zeer verdienstelijk 5e met 35.283. Noortje had een superdag en turnde zeer constant. Op balk werd een superoefening beloond met een 8.80! Fabienne Molenaar maakte ook een uitstekende indruk en veroverde knap een plaats bij de eerste tien van Nederland. Voor Anne Mooijer was het behalen van de finale al een hoogtepunt. Daarin werd ze uiteindelijk 27e in een deelnemersveld van 36 en turnde ze voor het eerst een gelukte zolendraai aan de brug.

Cynthia Kwakman (pupillen 1)
Cynthia moest aantreden op haar minst favoriete toestel sprong. Zij deed dit verrassend goed. Brug turnde zij naar behoren en op balk zette zij ook in deze wedstrijd weer de hoogste score neer (8.85). Voor het laatste toestel vloer stond zij 2e met een minimale achterstand. Zij turnde haar vloeroefening ontzettend sterk, maar ook de nummer 1 liet hier geen steken vallen. Een prachtige zilveren medaille was het maximale resultaat.

In deze divisie - maar dan in de jeugd - ontbrak helaas pechvogel Mariëlle Schilder die afgelopen week op de training haar elleboog brak. Zij kan zich slechts nog troosten met de gedachte dat ze de finale wel gehaald had.

Sponsors

Avia Club stand