2009 NK dames 1e divisie

Nationale Titel in 1e divisie voor Anne Kamp(ioen!)horst.

Eva Butter pakt zilver

nk damesAfgelopen weekend werd in Haarlem de Nationale titelstrijd gehouden voor de 1e divisie. De 5 deelneemsters voor Mauritius in deze divisie hadden zich uitstekend voor kunnen bereiden op deze finale tijdens een trainingsstage vooraf in Beekbergen. En de resultaten waren wederom fantastisch.Voor de turnsters in de pupillen 1 categorie lag de druk heel hoog. Anne Kamphorst, Eva Butter en Wendy Veerman hadden zich namelijk tijdens de halve finale in een veld van 47 deelneemsters naar de plaatsen 1,2 en 3 geturnd dus de verwachtingen waren hoog.

 

 

De meiden begonnen alle drie sterk op sprong, waarbij Wendy Veerman zelfs de hoogste score van de wedstrijd noteerde (9.425). Ook op brug lieten zij geen steken vallen en was het weer Wendy die de hoogste score behaalde (9.15). De tussenstand liet dan ook zien dat het Volendamse drietal de wedstrijd leidde.
Maar het toestel balk is vaak het meest zenuwslopende en beslissende onderdeel in de turnmeerkamp. Wendy kon haar zenuwen ook niet helemaal in bedwang houden en moest het toestel 1x verlaten. Eva en Anne turnden door de zenuwen niet hun beste oefening, maar vochten met alles wat ze waard waren om erop te blijven. Dit lukte en daardoor zou de beslissing bij het laatste toestel vloer vallen. Op dit moment waren de verschillen in de top 5 ontzettend klein.
 Wendy liet een mooie oefening zien die beloond werd met een 8.733, dit bleek helaas minder dan 1 tiende van een punt te kort voor de bronzen medaille. Wendy werd heel knap 5e. Eva turnde ontzettend goed op vloer en zag dit beloond met het 2e cijfer van de wedstrijd (9.033). Dit was genoeg om de zilveren medaille te veroveren. Anne liet  als laatste op de vloer met de hoogste score (9.133) aan iedereen zien dat zij toch echt de beste van het deelnemersveld was. Met een half punt verschil werd zij Nederlands Kampioen!

 

Daphne Groot (pupillen 2)
Daphne turnt al het hele seizoen stabiel en ook op de finale liet zij ditzelfde patroon zien. Na een redelijke sprong en een uitstekende brugoefening die zelfs beloond werd met een 9.40! stond Daphne dan ook bovenaan in de tussenstand. Ook op de balk maakte zij geen grote fouten en maakte dus nog steeds kans op een medaille. De vloer is niet Daphne haar sterkste onderdeel. Ondanks dat ze het niet slecht deed was het net niet voldoende voor een plaats bij de eerste 3. Daphne werd knap 4e.

Irene Kwakman (Jeugd 1)
Voor Irene was (als eerstejaars) het halen van de finale al een prestatie aangezien er van de 72 turnsters maar 23 door mochten naar de finale en zij in het voortraject last had van blessures e0n dus gebrek aan wedstrijdritme. Voor Irene begon de wedstrijd op vloer. Haar oefening werd beloond met een mooie 8.633. Ook op sprong en brug turnde zij heel stabiel en liet grote vooruitgang zien ten opzichte van de ½ finale. Ondanks dat de jury haar bij het laatste toestel balk ontzettend lang liet wachten voor ze mocht beginnen kon ze haar zenuwen de baas blijven en zette een score boven de 8 neer. In de eindklassering eindigde Irene als 6e. Vooral voor zichzelf een grote verrassing, wat perspectief biedt voor het volgende seizoen.

Met een totale buit van 3 Nederlandse Kampioenen, 2 zilveren medailles, 1 bronzen en een aantal top 10 klasseringen kunnen we terug kijken op een prachtig seizoen.

 

 

Sponsors

Avia Club stand