2009 Eerste rayon competitiewedstrijd heren 3e en 4e divisie

heren 3en4_kleinZondag 8 november was het alweer zover.

De eerste Rayoncompetitie voor de jongens van de derde en vierde divisie ging van start.

 

 

Nadat we met alle ouders verzameld hadden gingen we op pad naar de Wormer. Onze eerste indruk na binnenkomst was een beetje twijfelachtig. Een enorme chaos van kinderen in de zaal. Maar alles kwam goed. De opmars van de jongens werd ingezet met een gouwe ouwe ’eye of the tiger”en er heerste opperste concentratie.

Onze jongens werden tijdens de wedstrijd ondersteund door Rob en Tom Tol, die uitstekend werk deden door de jongens op hun top van hun kunnen te brengen. Twee toppers die we in de toekomst vaker zullen gaan zien!

Het startschot werd gegeven en het spits werd afgebeten door Dave Groot, die bij voltige een uitgangswaarde turnde van de hoogste 10 punten. Dat het zijn sterkste onderdeel is bleek maar weer want hij behaalde de hoogste score van maar liefst 8.50!

Gevolgd door het tweede onderdeel brug, waar we Don Smit voor het eerst een kiep zagen doen. Hij liet iedereen zien hoe goed hij dit onderdeel beheerst en heeft hier ook hard voor getraind. Ga zo door!

Daarna gingen ze naar sprong, maar dit is voor al onze jongens een lastig onderdeel gezien de teleurstellende score.

Als vierde op de lijst stond het onderdeel ringen, waar Thomas Schilder toch wel opvallend uitsprong met zijn mooie afsprong! Het maximale aantal punten wat hij kon halen was een 7.50 en hij scoorde een 6.50. Netjes!

Vervolgens het onderdeel rek, wat toch wel een favoriet toestel is bij de jongens. Allemaal hoge scores, maar de hoogste was van Bjorn van Driel. Hij turnde een bijna foutloze oefening wat werd beloond met een 9.10. Top!

Eindelijk bij het laatste onderdeel aangekomen, vloer. Dit is toch het onderdeel wat Stef het best onder de knie heeft, gezien hij de lenigste is van het stel. Hij behaalde, ondanks het vergeten van zijn broek en de schijnbeweging op de vloer, een hoge 9.20!

Jongens, jullie zijn kanjers! Het is een goed begin maar blijf hard trainen om alle onderdelen goed te kunnen uitvoeren, voor nog betere resultaten.

 

Deze wedstrijd die maar liefst vier en half uur duurde was een prima begin van het wedstrijdseizoen. Er zijn twee medailles behaald.

DAVE GROOT 1e plaats instap.

DON SMIT2e plaats jeugd.

 

Wij bedanken wederom Geert-Jan en Irma voor hun bijdrage aan de jury tafel, wat deze keer met alle nieuwe oefenstof niet meeviel!

Sponsors

Avia Club stand