2009 Eerste rayon competitiewedstrijd 4e divisie dames

Goed begin voor de 4e divisie dames Mauritiuswedstrijd okt 2009
Zaterdag 7 november en zondag 8 november zijn de wedstrijden voor de meiden en jongens van de 3e en 4e divisie weer begonnen. In totaal kwamen er 6 meisjes in actie.


In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Chantal van Delft, Marieke Schilder en Marianne Zwarthoed. Chantal is dit seizoen 2 niveau's omhoog gegaan en komt nu uit bij de senioren in niveau 6. Ze begon met sprong: voor een mooie half-in,half-uit kreeg zij in totaal 11.10 punten. Daarna was brug aan de beurt. Hier turnde zij een stabiele oefening die beoordeeld werd met 10.20. Op de balk maakte zij een paar foutjes waardoor zij er vanaf viel en een paar puntjes liet liggen. Als laatste vloer turnde zij met een uitvoeringsscore van 8.45 een mooie oefening. Chantal eindigde op de 2e plaats.


Ook kwamen in deze wedstrijd Marieke Schilder en Marianne Zwarthoed in actie. Zij begonnen ook met sprong: Marieke kreeg voor haar half-in,half-uit 11.00. Marianne turnde een overslag en scoorde 11.70. Op brug turnden de meiden bijna gelijk: Marieke scoorde in totaal 10.15 en Marianne 10.30. Op de balk ging het bij Marieke heel goed. Zij stond stevig op de balk en wiebelde nauwelijks. Haar totaalscore hiervoor was 11.45. Marianne stond niet zo stevig op de balk en maakte een paar foutjes. Op vloer hebben beide meiden een mooie oefening geturnd met weer ongeveer een gelijke score: 11.65 voor Marieke en 11.85 voor Marianne. Uiteindelijk eindigde Marieke op de 3e plaats en Marianne op de 4e plaats.


In de 2e wedstrijd kwam Celeste Veerman in actie. Zij turnt dit jaar bij de pupillen 1 niveau 9. Sinds vorig jaar is ze heel erg veel vooruit gegaan en dat was ook te zien op de wedstrijd. Celeste begon op brug. Dit is haar favoriete toestel en dat was ook te zien met een uitvoeringsscore van 9,70. Daarna kwam de balk. Dat is soms een wiebelonderdeel bij haar. Door een paar foutjes viel zij van de balk en verspeelde hiermee punten. Toen was vloer aan de beurt. Sinds dit seizoen moet zij een oefening op muziek uitvoeren. Deze oefening heeft ze heel netjes uitgevoerd. Sprong: ging vorig jaar nog niet zo goed, dit seizoen veel verbeterd! Voor haar overslag over de kast kreeg zij een 13.50. Uiteindelijk had zij een totaalscore van 47.20 en eindigde ze op de 6e plaats.


In de 3e wedstrijd was Sanne Kwakman aan de beurt. Zij turnt nog niet zo lang bij de wedstrijdgroep en daardoor turnt zij nog niet alles zoals het in de oefening hoort. Desondanks liet zij op vloer een hele mooie oefening zien waarvoor zij de 3e hoogste score kreeg: 11.50. Op brug ging het ook goed en op de balk liet ze, ondanks dat ze ervanaf viel, toch een hele mooie en nette oefening zien.


Op de vroege zondagochtend was in de eerste wedstrijd Sophie Smit aan de beurt. Zij was heel erg zenuwachtig voor deze wedstrijd maar dat was achteraf helemaal nergens voor nodig. Ze begon op sprong, haar minste onderdeel. Hier scoorde ze 10.90. Toen dit eenmaal achter de rug was, ging alles goed. Op brug liet ze een mooie gespannen oefening zien waarvoor ze de 2e beste score kreeg. Op de balk ging de oefening beter dan verwacht, zij bleef er met alles op en scoorde hier de hoogste score van de hele wedstrijd: 13.80! Als laatste moest ze nog de vloer turnen en ook hier liet zij een mooie oefening zien. Ze kreeg hiervoor de 3e hoogste score van de wedstrijd. Sophie eindigde op de 3e plaats en kreeg een mooie medaille.

Al met al een goed begin van het nieuwe seizoen!

Sponsors

Avia Club stand