2009 Clubkampioenschappen

IMG_3371_800x533Goede turnprestaties bij clubkampioenschappen Mauritius

 

Zaterdag 12 december traden alle wedstrijdturners van Mauritius aan voor de clubkampioenschappen. Dat is niet zo maar een onderling wedstrijdje. Veel van de jongens en meisjes van Mauritius horen op hun niveau en in hun categorie bij de besten van Nederland. Wie clubkampioen wordt van Mauritius maakt in het wedstrijdseizoen ook kans op prijzen.

 

 

’s Morgens was het eerst de beurt aan de kinderen uit de voorbereidingsgroep. Die turnen nog geen wedstrijden maar een aantal van hen gaat dat in de toekomst wel doen. Voor de voorbereidingsgroep was een spelletjesochtend georganiseerd. Alle kinderen gingen na afloop naar huis met een medaille en een klein cadeautje.

Daarna was het de beurt aan de jongens en meisjes die in de derde en vierde divisie turnen. Bij de Jongens 1 werd Rayan Meekel clubkampioen met 48,5 punten. Stef Runderkamp bleef steken op de tweede plaats met 47,1.

Bij de Jongens 2 heet de nieuwe clubkampioen Dave Groot. Hij troefde de concurrentie af met 46,7 punten. Don Smit werd tweede met 45,7 punten, Bjorn van Driel derde met 44,3 en Thomas Schilder vierde met 35,9 punten.

Bij de Jongens 3 was de wedstrijd tot op het laatst spannend. Mike Goede werd uiteindelijk clubkampioen met 53,5 punten, net voor Torn Zimon Oesso met 53,4. Rick Bosscha werd derde met 52,4 punten en Jay Pijlman vierde met 51,7 punten.

De jury bestond uit Ben Kwakman, Irma Gorter en Geertjan Koning.

 

Ook de meisjes van de derde en vierde divisie streden op het scheprst van de snede. Bij de Meisjes 1 ging het tussen Sophie Smit en Sanne Kwakman. Sophie pakte het clubkampioenschap met 33,8 punten. Tweede werd Sanne Kwakman met 33,4.

Bij de Meisjes 2 werd Kim Bond clubkampioen met 32,2 punten. Ze won het net van Sam van Eck die 32,1 haalde en daarmee zelf weer net de nummer drie voorbleef, Fam Wildering met 31,8 punten. Verena Sens werd vierde met 30,4 en Serra Smit vijfde met 29,7 punten.

Bij de Meisjes drie werd Amber Tol clubkampioen met 37,2 punten. De nummers twee tot en met vijf eindigden na een heel spannende wedstrijd dicht op elkaar. Chantal Kwakman werd tweede met 35,8, Inge Hansen derde met 35,6, Shadya Veerman vierde met 35,2 en Nicole Tuijp vijfde met 35 punten.

De jurering was in handen van Gerard Schilder en Carla Groot.

 

 

’s Middags kwamen de turners en turnsters in actie die uitkomen in de eredivisie, de talentendivisie, de eerste en de tweede divisie.

Bij de Jongens 1 – in leeftijd variërend van 9 tot 12 jaar – was John Buys de sterkste. Hij werd clubkampioen met een totaalscore van 111,2 punten. Jan Mooijer werd tweede met 110,3 punten. De bronzen medaille was voor Mitch Boom die 107,9 haalde. Hij bleef in een spannend onderling duel net Eli Klement voor die bleef stekenop 107,6 punten. Thom Roeg werd vijfde met een totaal van 106,4 punten. Julian Mühren eindigde op de zesde plek met 104,5 en Jan de Boer werd zevende met 104 punten.

Bij de Jongens 2 – tussen de 5 en 7 jaar oud – ging het clubkampioenschap naar Pelle Klement. Hij behaalde een hoge totaalscore van 112,7 punten en versloeg daarmee Niels Schilder die met 111,4 punten zilver pakte en Jelle Massee die de derde plaats bemachtigde met 111 punten. Daniël Kwakman eindigde op de vierde plek met 108,8 punten. Roy Loch werd vijfde met 101 punten, Lars de Boer zesde met 100,1 punten en benjamin Eric Molenaar werd zevende met 90 punten.

De jongens werden gejureerd door Crelis Tuijp en het internationale jurylid Gerard Breed.

 

 

Ook de meiden waren in drie leeftijdsgroepen ingedeeld. Bij de Meiden 1 pakte Irene Kwakman het clubkampioenschap met 36,4 punten. Anne Kamphorst werd tweede met 35,7 punten. De derde plaats was voor Lisa van der Spek met 33,9 en Daphne Groot werd vierde met 33,7 punten. De vijfde plaats ging naar Christine Tol met 32,6 punten. Cynthia Kwakman werd zesde met 32, Eva Butter zevende met 31,7 en Beau Pijlman werd achtste met 30,8 punten.

Sanna Veerman is de nieuwe clubkampioen bij de Meiden 2 waar de onderlinge verschillen in de wedstrijd heel klein waren. Ze haalde 37,7 punten en bleef daarmee net Jill Pannekeet voor. Die eindigde als tweede met 37 punten. Emma Sloots werd derde met 36,5, Lynn Groot vierde met 36,4, Jette Sloots vijfde met 35,9 punten en Sanne Groot en Caitlin Veerman werden gedeeld zesde met 35,6 punten.

Het Clubkampioenschap bij de Meiden 3 ging naar Mariëlle Schilder. Ze haalde 35,1 punten. Nummer twee werd Wendy Veerman met 33,7 punten. Noortje Sloots werd derde met 33 punten. De vierde plaats ging naar Lindsey Bond met 32,3. Joëlle Tel werd vijfde met 31,3 en Fabiënne Molenaar zesde met 30,8 punten.

Marga Schilder, Gerard Schilder en Carla Groot vormden de jury.

 

Aan de clubkampioenschappen van Mauritius deden dit jaar maar liefst 56 turners en turnsters mee, 24 jongens en 32 meisjes. De trainers van Mauritius waren tevreden over hun pupillen. Het niveau van de wedstrijden was hoog.

Rond half vijf kon spreekstalmeester Jaap Zwarthoed de clubkampioenschappen afsluiten. Daarna hebben alle turners en turnsters een gezamenlijke broodmaaltijd genuttigd, gesponsord door bakker Ab van Pooy. De dag werd afgesloten met een aantal spelletjes.

Sponsors

Avia Club stand