Eerste wedstrijd dames 2011 Opmeer

mooi_320x240

Zondag 9 januari waren de eerste wedstrijden van het seizoen in Opmeer, clubkampioenschap tellen we dan even niet mee. ST Mauritius was vanaf het begin van de dag goed vertegenwoordigd en weet weer met welke turnsters dit seizoen rekening gehouden moet worden. Ik was supporter bij de laatste wedstrijd 1e divisie pupillen 2. Hierin waren Noortje Sloots, Fabiënne Molenaar en Beau Pijlman voor Mauritius vertegenwoordigd. Deze “ervaren” meiden weten ondertussen wat er te halen valt en nemen niet met alles genoegen.

 

Vol passie vlogen ze dan ook het eerste onderdeel de sprong in, al was dit voor Fabiënne na een zieke week wel even iets moeilijker. Gelukkig hield zij zichzelf goed op de been en weet district Mid-West ook dat zij er dit jaar bij is. De meiden deden bij dit onderdeel lekker mee en Beau liet voor het eerst een schroef zien.

 

Het tweede onderdeel was de brug en daar weet Mauritius vaak goed te scoren. Zo ook vandaag waar Noortje en Fabiënne voor het eerst een reuzenzwaai lieten zien. Het leek erop alsof ze dit al maanden deden maar echt het was de eerste maal in een wedstrijd, prachtig.

Beau haalde het tweede hoogste cijfer van de dag en streed mee voor de toppositie.

 

Het derde onderdeel was de balk. Voor een ouder en/of supporter vaak een “heerlijk” onderdeel om naar te kijken. Vliegende, stabiele, elastische meiden die bij een kleine schijnbeweging naast de balk vallen, je houdt je hart dus vast maar ach alles zal wel een keer wennen. Onze meiden gingen er dan ook spijtig genoeg een keer vanaf maar toch zag je een kleine vordering komen die zeker hoop geeft.

 

Op de vloer werd de dag afgesloten. Een snelle oefening waar echt veel voor nodig is.

Sierlijke uitstraling, strakke lijnen, kracht, conditie, acrobatiek, snelheid noem maar op.

Onze meiden deden hun best en vroegen zich gelijk af waar ze geëindigd waren.

Beau werd 4e, Noortje 7e en Fabiënne 11e, een mooie lijst voor een eerste wedstrijd die genoeg zelfvertrouwen bij een elk kan opleveren. Sarah, bedankt voor je ondersteuning bij alle wedstrijden deze dag. Zondag 23 januari is alweer de volgende wedstrijd en daar zie ik ook alweer naar uit.

 

mooi_320x240

 

Sponsors

Avia Club stand