Allereerste wedstrijd jongste turnsters Mauritius 2011

oud_en_nieuw_en_wedstr_18jan._056_320x240

Zondag 16 januari hadden onze pre instappers; Amber Tol, Shadya Veerman, Inge Hansen, Lieke Pannekeet en Serra Smit hun allereerste wedstrijd in de Turnace hal in Amsterdam. Nicole Tuijp kon helaas niet meedoen omdat zij geblesseerd is. Inge begon de wedstrijd gelijk goed op de brug waar zij het hoogste cijfer van de dag scoorde, maar ook Amber liet een mooie en nette oefening zien.Tijdens het inturnen op de balk stonden de meiden meer naast de balk dan op de balk, maar met de wedstrijd liet Shadya gelijk zien dat je ook op de balk kunt turnen.

 

 

Serra maakte met het inturnen een lelijke val, maar liet met de wedstrijd een hele mooie oefening zien met hoge sprongen. Ook Lieke liet op balk zien dat ze netjes kan turnen, zij had vast en zeker de mooiste zweefstand van de wedstrijd.

Op de vloer is de overslag vaak een probleem, maar daar hadden deze meisjes weinig last van de één maakte een nog mooiere overslag dan de ander. Één van de mooiste overslagen was die van Serra, die zij de dag daarvoor pas onder de knie had! Verder lieten vooral Amber en Inge een hele mooie nette oefeningen zien. Dit werd beloond met de hoogste cijfers van de wedstrijd.

Als laatste toestel hadden de meiden sprong. Hier moet nog even aan gewerkt worden. Shadya liet met de trampoline voor de kast een hele mooie overslag zien en ook Lieke liet een goede sprong zien.

Uiteindelijk werd Inge welverdiend 1e en kreeg zij natuurlijk een mooie gouden medaille. Shadya werd 8e, Amber 10e, Serra 11e en Lieke 15e.

Het was voor allemaal een leerzame eerste wedstrijd en de meisjes gaan nu weer hard verder trainen voor de volgende wedstrijd! oud_en_nieuw_en_wedstr_18jan._143_-_kopieoud_en_nieuw_en_wedstr_18jan._145_-_kopieoud_en_nieuw_en_wedstr_18jan._141oud_en_nieuw_en_wedstr_18jan._056

 

 

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand