Tweede voorwedstrijd 3e divisie dames 2011

3e divisieZaterdag 22 Januari was het weer zover. De tweede voorwedstrijd voor de derde divisie dames. Instap, Pupil 1 en Pulpil 2. Samen met de eerste voorwedstrijd was dit een belangrijke plaatsingswedstrijd. De beste 4 bij de instappers, beste 7 van de pupillen 1 en beste 6 van de pupillen 2 stroomde door naar de halve finale van het NK turnen en een groot deel van de turnsters stroomde door naar de districtskampioenschappen.

 

 

 

In de eerste wedstrijd was Kim Bond aan de beurt. Kim begon op balk ze turnde een mooie oefening die een 12.55 waard was. Het tweede toestel van Kim was Vloer daar turnde ze met een klein foutje een 12.65. Het derde toestel van Kim was Sprong daar turnde ze een mooie overslag en leverde haar een 13.05 op. Daarna het laatste toestel Burg daar turnde ze een uitstekende oefening en haar cijfer was 14.30. Kim heeft een uitstekende wedstrijd geturnd, ze werd maar liefst 2e. Kim heeft zich met deze tweede plaats geplaatst voor de districtsfinale en de halve finale NK turnen instap 3e divisie 26 en 27 maart te Wieringerwerf. Een hele knappe prestatie als je weet dat er maar 4 meisjes doorgingen van de ongeveer 30 meisjes die meededen.

 

In de tweede wedstrijd was de beurt aan Sharon Plat & Ilona Zwarthoed.

Deze dames begonnen op burg. Sharon turnde een uitstekende oefening wat een 14.10 opleverde. Ilona turnde ondanks een foutje ook een mooie oefening die een 13.00 waard was. Deze dames hun tweede toestel was Balk. Daar was Sharon als eerste aan de beurt, ze behaalde met deze oefening een 12.55. Ilona turnde alles in haar oefening mooi af en behaalde daarmee een 12.55. Daarna het toestel vloer. Sharon turnde een mooie oefening met een klein foutje maar had als nog een mooi cijfer 12.20. Ilona had ook een klein foutje in haar oefening maar turnde hem erg mooi zij behaalde een 13.55. Sharon & Ilona hebben een goede wedstrijd geturnd. Ilona werd 23e en Sharon werd 15e.

Beide dames zijn door naar de districtfinale van 12 februari 2011 in Beverwijk.

 

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Anne Mooyer.

Anne begon de wedstrijd op sprong. Anne sprong mooi over het paard heen en had een mooie salto ze behaalde een 13.375. Het tweede toestel van Anne was Brug. Anne turnde jammer genoeg 1 foutje in haar voor de rest foutloze oefening ze had een 13.25. Daarna het toestel waar Anne het beste in is Balk. Anne turnde een super mooie oefening en behaalde een 13.40. Anne ging daarna naar vloer. Anne turnde voor het eerst een onderdeel dat ze nog niet in haar oefening heeft geturnd. Anne liet weer een mooie oefening zien. Ze behaalde hier mee 12.050.

Helaas had Anne net niet genoeg punten om door te gaan naar de halve finale van het NK turnen. Zij heeft zich wel geplaatst voor de districtsfinale van 12 februari 2011 in Beverwijk.

 

 

 

kim bond3e divisie

 

kijk hier voor de uitslagen

Sponsors

Avia Club stand