Dames 2e divisie kwart finale Rotterdam 2010

Wendy op sprongZondag 11 april mochten Joelle Tel, Lindsey Bond en Wendy Veerman hun kwartfinale turnen in Rotterdam. Een klassering bij de beste 24 zou recht geven op een plaats in de ½ finale. Vooraf was de verwachting dat dit  voor alle 3 de turnsters van Mauritius geen problemen zou moeten opleveren.

 

Joelle Tel pakt zilver
Joelle en Lindsey turnen in de jongste categorie, de zogenaamde groep met instappers. Beide lieten een goede vooruitgang zien op sprong. Op brug maakte Lindsey een dure fout door na 2 zolendraaien (ipv  1) even van de brug af te stappen.  Dit kostte haar meer dan 1.3 punten aftrek. Ondanks de teleurstelling liet zij op balk en vloer even zien wat zij waard is en turnde hier heel sterk. Op balk behaalde zij zelfs het 2e cijfer van de wedstrijd (13.900). Lindsey werd heel knap 4e in een veld van 36 deelneemsters.
Joelle turnde op brug voor het eerst een salto uit wegzet tot op haar voeten. Nu de kip nog… Op balk liet ook zij even zien  hoe die oefening eigenlijk bedoeld is en op haar favoriete toestel vloer ging het ook deze wedstrijd lekker. Op zowel balk en vloer behaalde zij de hoogste score met 14.150. Joelle mocht het zilver mee naar huis nemen.

Wendy Veerman wint bij pupillen 2
Wendy moest de wedstrijd beginnen op balk. Zij turnde een zeer stabiele oefening maar vergiste zich even met de afsprong en landde op haar billen. Dit kostte haar een heel punt. Op vloer en sprong turnde zij goed, maar op brug liet zij echt zien de beste te zijn door daar de hoogste score van de wedstrijd neer te zetten (14.166). Wendy werd met bijna een punt voorsprong op de nummer 2 eerste.

Deze turnsters hopen zich de komende weken tijdens de ½ finale te plaatsen voor de NK in Almelo op zaterdag 29 mei.

Sponsors

Avia Club stand