Halve finale dames talenten en 1e divisie Twello 2010

dames1Goud voor Christine Tol!
Terwijl de mauritiusheren hun ½ finale in Volendam afwerkte reisde de dames van Mauritius af naar Twello om daar hun plekje voor de Nederlandse Kampioenschappen af te dwingen. Dit deden ze meer dan goed. Alle 5 talentendivisie meisjes en Noortje Sloots (1e divisie) hebben de finale gehaald. Christine Tol haalde uit en pakte zelfs het goud bij de pupillen 1.

Enorme vooruitgang
De dames die dit jaar uitkomen in de talentendivisie hebben ook tijdens deze laatste plaatsingswedstrijd weer laten zien wat een enorme progressie zij gemaakte hebben in de afgelopen periode. Met veel minder trainingsuren dan de meeste tegenstandsters laten zij zien hier uitstekend thuis te horen.
Anne Kamphorst was dit keer de beste van de drie Volendamse pupillen 2 meisjes en eindigde op een 5e plaats. Op brug en vloer maakte zij nog wat foutjes, maar op sprong en balk liet zij zien dat er eigenlijk nog meer in zit dan deze plaatsing.
Cynthia Kwakman maakte op vloer een dure fout (2.3 afrek) omdat haar hand uitgleed met de overslag en hierdoor geen streksalto maar een hurksalto maakte. Wel liet zij voor de eerste keer op een wedstrijd een gelukte tsukahara zien op sprong  en bleef zij netjes op de balk staan. Cynthia werd 9e.
Eva Butter kan door een blessure niet volledig trainen en dus turnt zij op een wedstrijd ook nog niet alles voluit. Maar met doorzettingsvermogen en stabiele oefeningen op vloer en balk heeft zij toch, tot vreugde van iedereen,  de finale weten te halen.

dames1Christine Tol begon redelijk goed op het toestel brug. Het 8e cijfer is voor haar op dit onderdeel helemaal geen gek begin. Met vervolgens een stabiele balkoefening(2e cijfer) en de hoogste scores van de wedstrijd op vloer (13.900) en sprong (14.900) mocht zij in een zeer sterk deelnemersveld de gouden medaille mee naar huis nemen.
Beau Pijlman turnt in dezelfde pupillen 1 categorie en begon met een foutje op brug maar revancheerde zich gelijk daarna op het toestel balk door een goede oefening neer te zetten met dit keer een streksalto als afsprong (=bonus). Ook op vloer turnde zij goed met voor het eerst de overslag streksalto tot op haar voeten geland. Beau eindigde op een mooie 6e plaats.

Noortje Sloots pakt brons
Noortje begon haar wedstrijd bij de pupillen 1 1e divisie op balk. Zij begon hier gelijk sterk en zette een mooie score neer(2e cijfer). Ook de vloeroefening wordt elke wedstrijd beter en zij haalde hier nu zelfs het hoogste cijfer van de wedstrijd (13.950). Als ze in de laatste weken op sprong en brug nog iets kan verbeteren kan Noortje goed scoren op het NK. Noortje werd nu heel mooi 3e.

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand