Toestel kampioenschappen 3e en 4e divisie 2010

dames meiZondag 25 april werden in Wormer de toestelkampioenschappen van het rayon Zaanstreek/Waterland georganiseerd. Een leuke wedstrijd want er zijn bij elk toestel medailles te winnen. Voor Mauritius deden 14 turnsters mee.

 

Tijdens de eerste wedstrijd waren de instap 3e divisie meisjes aan de beurt en de basisklasse meisjes. Sanne kon helaas niet meedoen vanwege haar eerste communie.

 

Bij de basisklasse meisjes beet Lynn Groot  het spits af bij vloer. De spanning was op haar gezicht te lezen maar zij liet een prima oefening zien. Deze werd beloond met een bronzen medaille. Caithlin Veerman had ook een prachtige oefening laten zien, haar arabier en radslag gingen kaarsrecht en dit werd dan ook verdienstelijk beloond met een gouden medaille.

dames mei

Ver volgens gingen zij door naar sprong, waar Jill Pannekeet begon.  Zij rende razendsnel naar de kast waar zij met keurig gestrekte benen een overslag maakte. Je kunt zien dat zij veel kracht in haar benen heeft. Haar sprong werd beloond met een zilveren medaille. Sanna Veerman maakte ook een prachtige sprong. Zij vloog bijna over de kast heen. Dit werd beloond met een gouden medaille.

 

Het derde toestel was brug, waar Emma niet bij te houden was. Als een echte professional turnde zij haar oefening en in onze ogen was ze nr. 1. Helaas zag de jury niet wat wij zagen en kwam ze naast het podium. Kim Bond ging, na een ongelukkig begin, heel goed en turnde haar oefening met passie. Zij kwam op een 3e plaats terecht.

 

Het laatste toestel was tevens ook de moeilijkste; balk! Onze meisjes hebben hierin toch wat extra training nodig, ze staan nog wat wankelig op de balk. Toch hebben de meisjes erg hun best gedaan en turnden ze hun hele oefening met stijl. Jette lijkt ook helemaal niet bang en liet een prima oefening zien. Ook Verena liet een nette oefening zien.

 

8 van de twaalf medailles gingen met Mauritius mee naar huis. Een mooie prestatie aangezien het grote deelnemersveld. Vier van deze medailles waren voor Sanna Veerman. Zij behaalde 2 gouden en 2 zilveren medailles. Caitlin veroverde een gouden medaille, Jill een zilveren en Kim en Lynn namen beide een Bronzen medaille mee naar huis.

 

Bij de instap 3e divisie meisjes deden Sharon Plat en Ilona Zwarthoed mee. Deze meiden zijn heel gewaagd aan elkaar en dat was te zien in de wedstrijd. Sharon liet een hele nette en stabiele oefening zien op de balk, en op de vloer was ook een hele grote vooruitgang te zien in de netheid bij beide meiden. Op sprong liet Ilona de beste sprong zien van de wedstrijd en behaalde op dit toestel de gouden medaille.

 

Tijdens de derde wedstrijd kwamen Chantal van Delft, Marianne Zwarthoed, Mariëlle Schilder en Sophie Smit in actie.

 

Voor Mariëlle was het vooral weer even kijken hoe een wedstrijd is. Na de val die zij vorig jaar maakte net voor het NK turnen was dit weer haar eerste wedstrijd. Mariëlle deed alleen mee op sprong en balk. Op beide toestellen liet zij zien dat ze op de goede weg terug is, iets wat zij vooral aan haar eigen wilskracht en de hulp van fysiotherapeut Bastiaan Krul te danken heeft.

 

Sophie begon de wedstrijd op sprong. Dit heeft nog wat extra training nodig. Balk is in tegenstelling tot vele andere turnsters haar favoriete toestel en dit liet zij dan ook zien. Sophie behaalde hier  een gouden medaille. Vloer turnde Sophie ook heel zeker en netjes. Zij behaalde hier de zilveren medaille.

 dames mei 2

Marianne turnde een wedstrijd met nieuwe elementen. Op vloer turnde zij een nette oefening met halve schroef.  Op brug turnde zij voor het eerst een halve draai waardoor haar uitgangswaarde stijgt. Zij behaalde hier dan ook terecht de gouden medaille. Ook op de toestellen sprong en vloer werd zij eerste. Op balk werd Marianne 2e. Een stabiele wedstrijd met vier medailles als resultaat.

 

Chantal turnde een niveau hoger dan normaal, maar liet zien dat zij zich prima staande kan houden in dit niveau. Op sprong liet zij een mooie half in half uit zien. Dit werd dan ook beloond met een zilveren medaille. Net als Marianne turnt  Chantal ook een halve draai in haar brug oefening. Chantal liet een nette brugoefening zien. Zij behaalde hier een bronzen medaille. 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand