NK 2e divisie dames 2010

joelle en linsey_640x480Zaterdag 29 mei werd in Almelo de finale georganiseerd voor de turnsters in de 2e divisie. Voor Mauritius deden Lindsey Bond, Joelle Tel en Wendy Veerman mee. Deze 3 turnsters hadden in de voorronden laten zien dat zij wel bij de beste in hun leeftijdscategorie hoorden dus de spanning was groot.

 

Lindsey Bond en Joelle Tel (instap)joelle en linsey_640x480
Lindsey moest al eerste op de brug en liet daar een prima oefening zien. Op balk turnde zij zeer sterk met bijna geen wiebels en haalde daar maar liefst het 2e cijfer van de wedstrijd. Op vloer verloor zij dit seizoen nog wel eens wat punten, maar dit keer liet zij dat niet gebeuren en turnde maar liefst 14.00 punten bij elkaar. Na 3 toestellen werd duidelijk dat als zij goed zou springen dat ze dan misschien wel een medaille kon halen. Deze spanning werd Lindsey niet teveel want ze sprong beter dan alle voorgaande wedstrijden. Ze werd heel knap 3e van Nederland!
Joelle was in de halve finale nog als eerste geëindigd maar ook zij heeft  nu helaas gemerkt dat een finale een andere wedstrijd is. Ze startte sterk op brug, maar op het toestel balk ging het mis. Met 2 vallen verlies je zoveel punten dat je niet meer kunt strijden voor een medaille. Maar ondanks de teleurstelling zette zij een schitterende vloeroefening neer die haar het 3e cijfer van de wedstrijd opleverde. Joelle werd 22e.


Wendy Veerman (pupillen 2)
Ook Wendy was tijdens de halve finale nog bij de beste 3 geëindigd,  maar in de aanloop naar de finale ging het in de trainingen niet helemaal lekker. Wendy begon op sprong en dit was een goed begin. Echter bij het 2e toestel brug weigerde zij de afsprong en dit kost meer dan 2 punten. In een finale waar natuurlijk alleen de beste mee mogen doen kun je dit verschil niet meer goed maken. Ze moest de enorme teleurstelling wegslikken om de wedstrijd nog netjes af te maken en deed dit ook. Wendy werd 34e.

Sponsors

Avia Club stand