NK ere divisie dames 2010

anne-kamphorst-2010_537x480Afgelopen weekend werd in Almelo de finale gehouden voor de eredivisie. De turnsters en trainsters van Mauritius waren op woensdag al vertrokken naar Enter om zich daar optimaal voor te bereiden op hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

 

 

De 5 turnsters Anne Kamphorst, Cynthia Kwakman, Eva Butter, Christine Tol en Beau Pijlman turnden vorig seizoen allemaal nog 1 of zelfs 2 divisies lager. Naar de eredivisie is op zich al een grote stap, maar dat zij zich ook nog allemaal plaatsten voor de finale is heel bijzonder. De concurrenten trainen gemiddeld 10 uur meer per week en doen dit ook, in tegenstelling tot de mauritiusturnsters,die 15 uur per week trainen, in een turnhal die aan alle randvoorwaarden voldoet.

Anne Kamphorst, Cynthia Kwakman, Eva Butter (pupillen 2)
Anne begon sterk op sprong met een ruim uitgevoerde tsukahara. Op brug turnde zij als enige van het hele deelnemersveld een dubbelsalto af. Zij kreeg voor dit toestel dan ook het 3e cijfer (12.733) Ook op balk turnde zij heel stabiel met maar 1 grote wiebel (4e cijfer) Anne eindigde als 4e met maar 0.3 punt verschil met nummer 3. Een grote prestatie!
Cynthia turnde ook een ruime tsukahara maar kon niet voorkomen dat haar vingers de grond raakte en dat kost veel punten. Op brug startte zij zeer voortvarend, maar bij de kip handstand aan de hoge ligger wilde zij het te goed doen en moest het toestel verlaten. Het cijfer liet zien dat de overige elementen er al goed uitkomen. Balk en vloer turnde zij heel netjes en eindigde dan ook op een mooie 10e plaats.
Eva Butter had door een blessure haar doel al bereikt met het halen van deze finale. Gelukkig was er bij een aantal elementen al te zien dat het de goede kant op gaat met deze blessure. Op brug haalde zij het hoogste cijfer van het seizoen. Eva werd 12e.

Beau Pijlman en Christine Tol (pupillen 1)
Beau was de pechvogel van deze dag omdat zij zich aan haar vingers blesseerde tijdens het inturnen voor het 2e toestel. Zij kon haar finale helaas niet afmaken. Gelukkig kan zij terugkijken op een mooi seizoen. Christine had de laatste plaatsingswedstrijd gewonnen dus zij had toch wat last van zenuwen. Zij begon (te) ingehouden aan haar 1e toestel balk. Op haar beste toestel vloer ging zij weer heel goed van start maar moest helaas met haar 2e serie met haar hand een val voorkomen en dat kost een heel punt. Na een mooi gelukte tsukahara, maar geen uitzicht meer op het podium kon zij een groot risico nemen op brug door een element te turnen dat zij nog maar net onder de knie had.Christine werd knap 13e.

Sponsors

Avia Club stand