ETB Cas Sombroek Toernooi 2010

mooie_foto

Afgelopen zondag vond in sporthal Opperdam het jaarlijkse E.T.B. Cas Sombroek-toernooi plaats van turnvereniging St. Mauritius. Aan dit toernooi namen 130 jeugdleden van de Recreatie- afdeling deel. De organisatie van dit grote toernooi is al vele jaren in perfecte handen bij Margriet Smit-Veerman en haar team van de Recreatie-Commissie.
Zondagmorgen om 11.00 uur ging het toernooi van start, nadat Jaap Smit (Mittes) de vele toeschouwers en jeugdleden had toegesproken. Vóór het E.T.B.Cas Sombroek-toernooi van start ging, werd Nel Stroek-Zwarthoed door Joop Veerman toegesproken en benoemd tot erelid van St. Mauritius.

Vier parkoersen

De 130 recreatieleden van St. Mauritius namen in 12 ploegen deel aan de vier parkoersen die dubbel uitgezet waren, zodat het programma snel afgewerkt kon worden.Onder het toeziend oog van de juryleden moesten de turnproeven uitgevoerd worden door de jongens en meisjes.

In leeftijdscategorieën waren de turners ingedeelden telkens werd tien minuten aan de turnproeven besteed en was er daarna het wisselen. De gemiddelde score van de jeugdleden per groep werd bij de turnproeven beoordeeld. Bij elke ploeg was er één winnaar die een medaille kreeg. De turner die het verste afbijt van het gemiddelde is de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

Tussen de turnproeven door waren er demonstraties van de dansgroepen. Hieraan namen ruim 75 kinderen deel. Ook door de selectieteams van St. Mauritius werd een prachtige demonstratie gegeven. Het vele publiek op de tribunes kon dus volop genieten van de turnsport en mooie dansdemonstraties en turnoefeningen van de selectieteams. Op het einde van deze geslaagde turndag vond de prijsuitreiking plaats. De winnares van de grote trofee is Karen Tol (Werengouw15) geworden. Zij scoorde het beste gemiddelde van alle 130 deelnemers aan het toernooi. Karen kreeg uit handen van St. Mauritius-voorzitter Alfred Schilder de beker uitgereikt.