Turners Mauritius doen interlandervaring op in Tsjechië 2010

fotos_okt-nov-dec_2010_369

Vijf turntalenten van St.Mauritius hebben voor het eerst in hun carrière een interland mogen turnen. Landen als België, Engeland, Roemenië, Oostenrijk, Slovenië, Duitsland en Hongarije kwamen naar Tsjechië om daar de krachten te meten. Mauritius reisde af met een delegatie bestaande uit de turners Jan Mooijer, John Buijs, Thom Roeg, Boyd Bindels en Julian Mühren en daarnaast de trainers Ruud Jacobs en Ben Zwarthoed.

Op zaterdagavond stond een goede wedstrijdtraining op het programa, waarin de jongens aan de toestellen konden wennen en de tijd hadden om goed om zich heen te kijken, hoe ver turners van andere landen zijn in hun ontwikkeling. Samen met landgenoten uit Hoofddorp hebben de jongens van Mauritius vervolgens een prima wedstrijd geturnd.

Zo werd de van een blessure teruggekeerde Jan Mooijer na een hele goede wedstrijd 27e in een deelnemersveld van 55. Hij was daarmee de 2e Nederlander van de wedstrijd. Jan turnde een goede en stabiele brugoefening. Aan de rekstok eveneens een prima oefening met voor het eerst zijn nieuwe afsprong erin geturnd, dit tot tevredenheid van Jan zelf en zijn trainers. Vloer en Voltige zijn voor Jan Mooijer toestellen waar nog hard aan gewerkt moet worden, maar hij sloot de wedstrijd prima af met een hele goed ringenoefening en een perfecte overslag op sprong.

Voor John Buijs was het zijn rentree na twee zware knie-operaties en een jaar zonder wedstrijden. Voor hem een goede graadmeter om te kijken waar hij momenteel staat. John turnde vier toestellen van de zes omdat zijn knie nog de nodige rust nodig heeft om goed te kunnen herstellen. Hij liet een hele goede rekoefening zien. Ook op voltige turnde hij een goede oefening, al was hij daar zelf wat minder tevreden over, vanwege een val. ,,Deze fout heb ik nog nooit gemaakt”, aldus John. Aan de brug turnde John een zeer stabiele oefening en hij sloot zijn wedstrijd af aan ringen. Een prima wedstrijd van John Buijs, die na lang blessureleed heeft laten zien dat hij sterk op de weg terug is.

Voor Thom Roeg was het al zijn tweede interland nadat hij nog geen twee weken eerder al in het Belgische Gent is geweest met de Jong Oranje-selectie. Thom had dus al wat interlandervaring en dat was te zien in de wedstrijd. Hij turnde superstabiel en maakte geen enkele fout in zijn wedstrijd. Op brug turnde Thom goed , aan rekstok een stabiele oefening. Op vloer moet ook voor hem nog het een en ander gebeuren, maar daar word hard aan gewerkt. Zijn voltige-oefening was fantastisch. Hij was een van de jongste van het hele deelnemersveld en scoorde bij de beste acht op dit toestel. Aan de ringen turnde Thom goed en turnde voor het eerst een goede afsprong dubbelsalto. Hij sloot zijn tweede interland prima af met een goede Tsukahara tot stand op sprong.

Boyd Bindels traint sinds maanden bij Mauritius en komt oorspronkelijk uit voor Turnlust uit Alkmaar. Boyd heeft laten zien dat hij een hele sterke vooruitgang maakt en nog veel beter kan. Hij begon de wedstrijd wat stroef met een matige brugoefening, op rek wat schoonheidsfoutjes , maar herstelde zich in de wedstrijd door een goede vloeroefening neer te zetten. Op voltige was het vrouwen en kinderen eerst en waren we tevreden met wat hij daar liet zien. Aan de ringen liet Boyd zien waarom hij op dat onderdeel Nederlands kampioen is, door een goede oefening te turnen met een nieuwe afsprong dubbelsalto erin. Sprong was het beste toestel van Boyd en hij had daar ook een goed cijfer voor. Voor Boyd was het een leerzame wedstrijd en hij laat zien dat hij veel progressie boekt en dat we nog veel van hem zullen horen in de toekomst.

Julian Mühren kwam uit voor de Nederlandse ploeg uit Hoofddorp. Julian, turner van Mauritius, werd daarvoor gevraagd omdat deze ploeg een sprongspecialist nodig had. Voor Julian een goede ervaring, ook om te kijken waar hij staat als het gaat om keuzeoefenstof, die hij dit jaar wil gaan turnen. Julian turnde op vloer een goede oefening en hij laat zien dat hij heel ver is op dit toestel, maar nog veel verder kan komen. Sprong ging wat minder doordat hij tijdens de wedstrijd wat last had gekregen van zijn voet. Julian turnde alle toestellen in deze wedstrijd naar kunnen, maar heeft wel gezien dat er op sommige toestellen nog veel moet gebeuren om mee te doen om de prijzen in Nederland. De toestellen waar Julian voor is gevraagd heeft hij goed geturnd en is hij van grote waarde geweest voor zijn team Pax Hoofddorp.

Trainer Ben Zwarthoed was blij met het uitstapje. ,,Al met al een leuke ervaring waarin ook wij als trainers hebben kunnen zien dat andere landen ook heel ver zijn en het heeft ons een boel motivatie gegeven om verder te werken met onze jongens, om hen naar een nog hoger niveau te tillen.”

fotos_okt-nov-dec_2010_416

 

fotos_okt-nov-dec_2010_381

Kijk hier voor meer foto's

Sponsors

Avia Club stand