Clubkampioenschappen 2010

Tientallen turntalenten van Mauritius hebben zaterdag 18 december weer gesteden om de felbegeerde titel van clubkampioen.

IMG_3371_800x533Van negen uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds werd in alle categorieën om de hoogste eer gestreden. Er kon er telkens maar één winnen, maar wat een hoeveelheid talent loopt er rond in de Gymstuif. De allerjongsten waren als eerste aan de beurt. Dit is de voorbereiding. De voorbereiding is een groep met jongens en meisjes. Zij zitten tussen de selectie en recreatie in. Bij de voorbereiding leren de kinderen de basiselementen van het bewegen en turnen. Zij hebben aan hun ouders laten zien wat we zoal doen in een training. Zo lieten de kinderen een koprol en borstwaartsom zien, maar liepen zij ook door de jongens brug en op de balk. De trampolines zijn ook altijd leuk om op te springen, maar op een plank gaat dit ook al best goed. Aangezien alle kinderen evengoed zijn gingen zij allemaal met een gouden medaille, diploma en kerstbeertje naar huis. !

 

 

 

 

Na de voorbereidingsgroep die ’s morgens had laten zien dat er weer de nodige talenten aan komen, was het om kwart over twaalf de beurt aan de jongens die al wedstrijden turnen. In leeftijd variërend van zeven tot zeventien kwamen negenentwintig turners in actie. Sommige gezichten stonden strak van de spanning, andere jongens  waren luidruchtig en vol bravoure. Ieder bereidde zich op zijn eigen manier voor op de wedstrijd. Het clubkampioenschap van Mauritius is meer dan een onderling wedstrijdje. In verschillende categorieën draaien turners van Mauritius mee in de top van Nederland. Drie teams jongens van Mauritius zijn vorige maand in Alphen aan de Rijn kampioen van Nederland geworden. En in juni grossierden de turners van Mauritius in Nederlandse titels. Drie werden kampioen van Nederland op de meerkamp en verder werden er een groot aantal toestelkampioenschappen veroverd.

 

Zaterdag 18 december lieten al die turners voor het eerst de oefeningen zien die ze in het nieuwe wedstrijdseizoen in 2011 gaan turnen. Bij veel jongens was er dan ook nog wel iets aan te merken op de uitvoering van de oefeningen, maar de trainers waren al behoorlijk tevreden over het niveau dat de turners al bereikt hebben. Ze hebben hun nieuwe oefening nog maar kort geoefend. “Als ik zie wat de jongens hier vandaag hebben laten zien”, zei trainer Ben Zwarthoed na de wedstrijden, “dan zie ik dat ze ook dit jaar weer om de prijzen mee kunnen gaan doen.”

De wedstrijd werd door trainer en spreekstalmeester Jaap Zwarthoed op zijn eigen wijze van deskundig commentaar voorzien. “Mag ik even aandacht voor iemand die niet alleen behendig is met vuurwerk, maar ook aan de ringen”, introduceerde hij een van de turners. Het publiek, wat minder talrijk opgekomen dan andere jaren, keek het allemaal geamuseerd aan. Ze genoten van al die turners die vol inzet en enthousiasme de strijd aan gingen om het clubkampioenschap. Bij de jongens werden in zes verschillende groepen geturnd, samengesteld naar leeftijd en niveau.

In  groep 1 werden Bjorn van Driel en Dave Groot gedeeld eerste en clubkampioen. In groep 2 legde Mike Goede beslag op de titel. In groep 3 greep Jan Mooijer het kampioenschap. In groep 4 ging de titel naar Lars de Boer. In groep 5 greep Jelle Massee het goud en in groep 6 ging de titel naar Chris Steur.

Pechvogels van de middag waren Jay Kost en Stijn Buys die geblesseerd uitvielen.

 

 img_4557

 

img_4571 

 

 

                                            

 

 img_3475

img_4554 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                      

                                                                                     

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                              

Kijk hier voor de foto's 

                                                                                          

3e en 4e divisie Meiden

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan alle meiden van de 3e en 4e divisie. Alle meiden streden in 5 groepen tegen elkaar.

In groep 1 liet Ilona Zwarthoed op brug een oefening van een niveau hoger zien dan haar oorspronkelijke niveau. Robbin Gedikink deed dit jaar voor het eerst mee met deze clubkampioenschappen en werkte erg netjes. Anne Mooijer  liet voor het eerst haar nieuwe oefeningen zien. Ondanks de zenuwen is het voor haar toch goed afgelopen: zij eindigde in deze groep op de eerste plaats.

In groep 2 deden drie meiden voor het eerst mee aan deze clubkampioenschappen. Floor Huber, Josephine Pauws en Samantha Hartog. Samantha liet op vloer zien hoe goed zij dit kan. Sophie Smit deed in deze groep ook mee. Zij turnde op alle toestellen erg netjes en werd uiteindelijk eerste.

Het derde groepje bestond maar uit twee turnsters: Ilse de Boer en Indy Reijers. Deze meisjes turnen dit jaar voor het eerst wedstrijden. Ilse eindigde op het hoogste schavot.

 De vierde groep bestond uit 5 meisjes waarvan een aantal dit jaar voor het eerst mee gaan doen aan wedstrijden. Lieke Pannekeet liet op sprong met een 9,9 zien dat zij dit heel goed beheerst. Romy de Boer kon op vloer laten zien hoe lenig zij was tijdens de spagaatsprongen. Kim Overmars liet hele mooie spagaatsprongen op de balk zien en Serra Smit sprong met haar brugoefening heel knap van de lage naar de hoge ligger. Shadya Veerman turnde op de balk heel stabiel en haalde alles erop. Op de overige toestellen was zij heel netjes en ze behaalde dus verdiend de gouden plak.

De laatste groep in deze wedstrijd bestond uit 4 turnsters. Mariëlle Schilder turnde voor het eerst de auerbachsalto van de balk: een achterwaartse salto maar vooruit gesprongen. Chantal van Delft turnde de hele wedstrijd stabiel zonder grote fouten te maken. Daphne Groot twijfelde over haar boogje op de balk, deze heeft ze uiteindelijk toch geturnd met goed resultaat! Wendy Veerman turnde ook in deze groep mee. Zij turnt dit jaar voor het eerst keuzeoefenstof, zodoende mag ze laten zien wat ze kan: ze liet een hele mooie twistsalto van de balk zien. Chantal van Delft won in deze groep het goud.

 

  

Meiden 2e divisie, 1e divisie, talenten,  Eredivsie en Jongtalent

 

Bij de laatste wedstrijd s’ middags waren de meiden in 4 groepjes ingedeeld. 

Bij groep 1 pakte Caitlin Veerman het clubkampioenschap met 35.60 punten. Lynn Groot werd tweede met 34,50 punten.  De derde plaats was voor Jill Pannekeet met 34,30 punten. Emma en Jette Sloots hadden evenveel punten 32,60 en werden allebei vierde. De vijfde plek was voor Jai Lu Tuijp met 30,10 punten.

Christine Tol is de nieuwe clubkampioen bij groep 2. Ze haalde 51,50 punten  met een uitstekende vloer en brug oefening en bleef daarmee Lindsey Bond voor, die eindigde op een keurige tweede plaats met 51,20 punten(prachtige brugoefening). Sanna Veerman werd 3e met een puntentotaal van 49,80 met een goede sprong. Vierde werd Beau Pijlman met 49,60 punten (hoogste score op brug). Vijfde werd Joëlle Tel met een een puntentotaal van 47,65. Verena Sens werd zesde met 46,70 punten. Fabienne Molenaar werd zevende met 46,20 punten en achtste werd Noortje Sloots met een totaal van 44,60 punten.

Het clubkampioenschap bij groep 3 ging naar Lisa van der Spek die ook Nederlands Kampioen  bij het NK clubteams was geworden. Proficiat. Lisa had een punten totaal van 48,30, gevolgd door Anne Kamporst die 47,65 scoorde en tweede werd.  3e werd Irene Kwakman met een puntentotaal van 47,30. Vierde werd Cynthia Kwakman met een puntentotaal van 46,20. Eva Butter werd vijfde , met een score van 38,75. Het niveau bij deze groep lag heel hoog en het was dan ook genieten geblazen. Tsukahara’s , yurchenkos, anderhalve schroeven, dubbele salto’s. Het kon niet op.

Bij de laatste meiden, groep 4 werd Inge Hansen clubkampioen met een score van 38,00 punten  gevolgd door Elena Schilder en Anouk Tok die gedeeld tweede werden met 36,90 punten. Vierde werd Angel Schenk met een totaal van 36,80 punten en vijfde werd Dakota Gerritsen met een score van 36,70 punten.    

De trainers en trainsters kunnen tevreden zijn over hun pupillen. Rond zes uur was de laatste  prijsuitreiking en Jaap Zwarthoed deed dat op uitstekende wijze. Daarna hebben alle turners en turnsters een gezamelijke broodmaaltijd genuttigd en daarna hebben ze nog 2 spellen gespeeld.

Dank gaat uit naar het jeugdbestuur die alles omtrent de clubkampioenschappen heeft geregeld en georganiseerd.

Ook gaat er dank uit naar alle trainers, trainsters, vrijwilligers, juryleden, kantinedienst, fotografen en iedereen die zich ingezet heeft om deze clubkampioenschappen wederom te realiseren.    

 

 

 

img_3488

img_3477img_3481

 

 

 

img_3109

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

                                                    

                     

 

                                          

Kijk hier voor de foto's

 

   

Sponsors

Avia Club stand