Eerste plaatsingswedstrijd dames instap 2e divisie 2010

goede_fotoAfgelopen zondag vond in Opmeer de eerste plaatsingswedstrijd plaats van de meisjes instap 2e divisie. De meisjes waren erg zenuwachtig, maar onder de goede begeleiding van juf Susan overwonnen zij hun zenuwen en turnden de oefeningen zo goed als ze konden! Brug was het eerste onderdeel en dat hebben de meisjes al bijna helemaal onder de knie. Er moet nog gewerkt worden aan de plusjes die zij kunnen behalen en Jill is de enige die al een zoledraai in haar oefening turnde. Caitlin heeft haar oefening geturnd zoals het hoort, zonder aarzeling draaide zij de elementen en kwam ze met beide voeten standvastig neer. Het leverde haar een 12.55 op! Prima gedaan!

 

 

Daarna was het de beurt aan balk, waar de meisjes nog veel voor moeten oefenen. Natuurlijk was deze balk veel hoger dan in hun eigen zaal (volgens de meisjes…)en daarom ging het allemaal wat bibberig. Alleen Emma en Jette leken nergens last van te hebben. Vloeiende bewegingen en artistieke armen maakten het tot een absolute professionele oefening. Geweldig!

 

Vloer was onderdeel 3, en dit is voor het eerst dat de meisjes de vrij oefening op muziek presenteerden.Hier kunnen ook plusjes voor gehaald worden en dat is wat Lynn als enige van de groep al kan, een arabier dubbelflikflak. Helaas kwam haar teen net buiten de lijn waar ze dan weer aftrek voor kreeg. Desalniettemin behaalde ze een verdiende 13.10 voor haar vloer. Ga zo door!

Ook was het spannend voor Jia lu, dit was haar eerste wedstrijd ooit! Zij had dan ook een prima oefening op vloer die alle harten deed smelten!

 

Als laatste was sprong aan de beurt. Dit onderdeel is gemaakt voor Jill, zij behaalde de hoogste score, een 13,60 wat haar naar een plaats op het podium bracht. De andere meisjes moeten hier toch nog wat spierkracht voor in hun benen trainen, dat levert namelijk een goede overslag op, èn een betere score!Al met al een spannende eerste wedstrijd. De meisjes hebben nog 2 weken de tijd om zich weer voor te bereiden op de tweede plaatsingswedstrijd in Amsterdam.

Blijf goed jullie best doen!

 

Totaaluitslag:

Jill Pannekeet 2e plaats

Caitlin Veerman 7e plaats

Lynn Groot 9e plaats

Jette Sloots 15e plaats

Emma Sloots 19e plaats

Jia Lu Tuyp 24e plaats

 

goede_foto

 

Hieronder verslag van de 1ste divisie dames, helaas zonder foto

 

1ste wedstrijd eerste divisie dames Mauritius

 

Lindsey Bond en Joëlle Tel turnden zondag voor het eerst dit seizoen in de 1e divisie van de dames op nationaal nivo.  Het eerste onderdeel was sprong, hier behaalde Lindsey de hoogste score (14.225).

Bij de brug lieten ze allebei een mooie oefening zien en lukte bij Joëlle de zolendraai !!!

Helaas vielen ze beiden van de balk af,  op het  laatste onderdeel  vloer, haalde Joëlle ook een hoogste cijfer (14.10).

Overall werd Joëlle 3e en Lindsey 5e.

Op naar de volgende kwalificatie

 

Ik hoop dat er nog meer verslagen komen en wat foto's . gr Cornell

 

Sponsors

Avia Club stand