Regionale voorwedstrijd dames 1e en 2e divisie 2010

 

DSC02145_504x600Zondag 24 januari waren de regionale voorwedstrijden voor de 1e en 2e divisie in Amsterdam. Hier kon een plekje veroverd worden voor de districtfinale en voor de landelijke wedstrijden, die uiteindelijk tot het Nederlands Kampioenschap moeten leiden. Het landelijk jureersysteem is aangepast aan het systeem dat wereldwijd gebruikt wordt dus voor zowel de turnsters als de trainsters waren de cijfers afwachten.

Eerste wedstrijd voor instappers 2e divisie
Voor Joelle Tel en Lindsey Bond was het hun 1e echte wedstrijd. Joelle blonk vooral uit op balk en vloer. Met een mooie, pittige uitstraling behaalde ze op deze toestellen het 2e cijfer van de wedstrijd. Joelle behaalde de 2e plaats met 52.300. Ook Lindsey turnde ondanks de zenuwen zeer verdienstelijk.Met alleen op balk een foutje mocht ook zij een medaille mee naar huis nemen. Een bronzen voor de 4e plaats met 50.700.

 

 

Pupil 1 1e divisie
In deze categorie heeft Mauritius 2 deelneemsters; Fabienne Molenaar en Noortje Sloots. Noortje begon zeer sterk op balk en behaalde daar ook het hoogste cijfer: 14.00 Als zij de brug nog wat kan bijschaven zal zij ook landelijk goed kunnen meedoen. Noortje werd 4e met 53.250
Fabienne zat niet helemaal lekker in de wedstrijd en behaalde toch nog de 12e plaats met 49.500 Als zij op een wedstrijd laat zien wat ze in de training doet gaat het helemaal goed komen.

 

 

Wendy Veerman pakt goud bij de pupillen 2 2e divisie
Van Wendy werd deze wedstrijd veel verwacht, maar ze maakte deze verwachtingen ook waar. Zij startte sterk op balk en legde daar de basis voor een goede wedstrijd. Met op sprong en vloer het hoogste cijfer pakte zij het goud met 55.575

 

Jeugd 1e divisie
In deze categorie turnen Daphne Groot (eerstejaars) en Irene Kwakman (tweedejaars). Voor Daphne was het haar 1e wedstrijd als keuzeturnsters. De stap van verplichte oefenstof naar keuze is best lastig maar Daphne deed dit niet slecht. Ze maakte 1 foutje op balk en eindigde op de 13e plaats.
Irene had een aantal nieuwe moeilijke elementen in haar programma. Op 3 toestellen liet zij zien bij de beste te horen mede ook door deze nieuwe elementen goed uit te voeren. Op het laatste toestel balk ging het helaas volledig mis. Irene eindigde op de 6e plaats met 47.150

 

Van 3e naar 1e divisie
Lisa van der Spek
turnde vorig jaar nog bij de senioren in de 3e divisie, maar heeft dit seizoen de stap gezet naar de 1e divisie. Zij heeft deze wedstrijd laten zien daar prima thuis te horen. Met in haar programma ook een aantal nieuwe elementen, maakte zij weinig grote fouten. Haar beste oefening liet zij op vloer zien (4e cijfer). Lisa eindigde op een zeer verdienstelijke 6e plaats.

Alle dames zijn door naar de landelijke wedstrijden en 6 turnsters hebben zich ook geplaatst voor het districtkampioenschap op 21 maart in Beverwijk.


Sponsors

Avia Club stand