Eerste landelijke wedstrijd turnen heren

 

Mike, Jan en Jay_800x532Zondag 28 februari waren de eerste landelijke wedstrijden in Sittard voor Jan Mooijer (1e divisie jeugd), Jay Kost en Mike Langeslag (beide 1e divisie Junioren II). Vanwege organisatorische redenen waren hun wedstrijden een week vervroegd en zijn zij ingedeeld bij de wedstrijden van regio Zuid. De overige heren zullen een week later het nieuwe seizoen starten.

 

 

Voor Jan Mooijer was het de eerste individuele wedstrijd in de keuze-oefenstof en de voorbereidingen waren voor hem verre van optimaal. Hij heeft twee weken niet kunnen trainen wegens ziekte. Ondanks dat liet Jan direct een strakke oefening op vloer zien. Op voltige en ringen ging het echter mis doordat hij kracht te kort kwam. Op beide oefeningen een val waardoor hij flink aftrek kreeg van punten. Hij herstelde echter goed op sprong en brug. En met nog een constante oefening op rek haalde hij uiteindelijk een 4e plaats met 65,40 punten.

 

Voor Jay Kost was het de eerste wedstrijd als 1e jaars in de junioren II. Van te voren was reeds besloten dat hij zich aan de standaard oefeningen zou houden en dat de moeilijke elementen voor later in het seizoen werden bewaard. Hij is echter reeds goed in vorm en ondanks het feit dat ook hij ziek is geweest de afgelopen week turnde hij op alle toestellen zeer constant en met name op vloer liet hij de rest van het deelnemersveld ver achter zich.

Uiteindelijk haalde hij een 2e plaats met 69,35 punten.

 

Mike Langeslag komt vanaf dit seizoen uit voor St. Mauritius nadat hij vorig jaar een heel seizoen heeft gemist door een zeer ernstige blessure waarbij hij bijna zijn turnleertjes aan de wilgen had gehangen. Hij is echter nu weer supergemotiveerd en dat was te merken in de eerste wedstrijd van het seizoen. Op alle toestellen liet hij super oefeningen zien en met name op voltige was hij heer en meester. Hierdoor werd hij met grote overmacht 1e met 72,00 punten.

 

Voor St. Mauritius waren deze eerste wedstrijden weer een goed begin en belooft het weer een succesvol seizoen te worden.

 

 

 

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand