2e rayon competitiewedstrijd 4e divisie dames 2010

dames turnenZaterdag 13 en zondag 14 februari was het weer de beurt aan de meiden van de 4edivisie om zich te bewijzen tijdens de 2e competitiewedstrijd. Er kwamen dit keer in Beverwijk 7 dames van St. Mauritius in actie.


Als eerste was op zaterdag Sophie Smit aan de beurt. Nadat zij 1,5 week ziek was geweest, verliep de wedstrijd goed. Op sprong en brug liet zij nog een paar puntjes liggen maar dit maakte ze op balk, haar favoriete toestel, weer goed. Met een score van 13.00 had ze het 2e cijfer van de hele wedstrijd. Op het laatste onderdeel (vloer) maakte ze een foutje maar liet verder een hele nette oefening zien. Sophie eindigde op de 5e plaats.


Zondag waren Marieke Schilder, Chantal van Delft en Marianne Zwarthoed aan de beurt. Het eerste onderdeel (sprong) ging bij alle drie de meiden goed. Marieke behaalde hierop de hoogste score van de wedstrijd: 12.50. Op brug liet Marieke helaas een steekje vallen. Chantal en Marianne lieten een mooie oefening zien die bij Chantal beoordeeld werd met 12.20 en bij Marianne met 12.35, het hoogste van alle deelnemers. Het derde toestel, de balk, is altijd zenuwslopend. Dit keer ging het gelukkig beter dan bij de vorige wedstrijd. Chantal turnde een hele stabiele oefening waarvoor ze ook beloond werd met een 12.00. Vloer was het laatste toestel, en tevens het onderdeel waarbij de meiden zich even kunnen laten gaan. Ook hieruit volgden mooie cijfers.
Chantal werd uiteindelijk 1e in haar categorie. In het niveau van Marieke en Marianne werden ook 2 medailles binnengehaald: Marieke werd 4e en Marianne 2e.


In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Sanne Kwakman, Samira de Boer en Mirjam van Vlaanderen, die ieder in een eigen niveau uitkomen.
Samira turnde een goede wedstrijd. Ze startte met een prima vrije oefening, waarbij duidelijk te merken was dat zij flink aan haar uitvoering heeft gewerkt. Ook op haar sprong was niks aan te merken. Haar brugoefening heeft zij uitgebreid met een salto af, die goed lukte. Als laatste was de balkoefening toch weer een zenuwenonderdeel, waarbij zij één keer af moest stappen. Uiteindelijk werden haar inspanningen beloond met een zilveren medaille.
Mirjam begon haar wedstrijd met sprong, waar zij een behoorlijke overslag maakte. Ook Mirjam had op het onderdeel brug flink getraind, zodat zij nu maar liefst twee onderdelen meer turnde en ook goed turnde. De balkoefening ging dit keer een stuk beter als bij de vorige wedstrijd, al moest zij er met de koprol helaas vanaf stappen. De vloeroefening was een mooie afsluiting van een constant geturnde wedstrijd. Zij eindigde op een zesde plaats. 
Sanne begon op vloer, waar ze een hele mooie oefening liet zien. Het tweede toestel was sprong. Tijdens haar eerste wedstrijd had Sanne nog geen sprong gedaan dus deze keer was extra spannend. Ze haalde op dit toestel haar hoogste cijfer van de hele wedstrijd. Daarna was de brug aan de beurt. Ook hier liet ze twee onderdelen zien die zij de vorige wedstrijd nog niet gedaan had. De balk was het laatste onderdeel. Ondanks dat ze moest afstappen bij de koprol, liet ze verder een hele strakke oefening zien. Sanne eindigde op de 16e plaats

Sponsors

Avia Club stand