Eerste landelijke wedstrijd dames 2010

meidenAfgelopen weekend was de Limeshal in Alphen a/d Rijn het toneel voor de eerste landelijke voorwedstrijd voor de bovenbouw van de eerste divisie en tevens de eerste plaatsingswedstrijd voor de eredivisie (talentendivisie). Mauritius kwam met 8 turnsters in actie.

Pupillen  Talentendivisie
Vorig jaar turnde Anne Kamphorst, Eva Butter , Cynthia Kwakman, Christine Tol en Beau Pijlman nog in de 1e en 2e divisie. Dit seizoen hebben zij de overstap gemaakt naar de talentendivisie, waar de concurrenten soms al meer dan 20 uur trainen p/week.
Het was dan ook spannend om te zien hoe zij zich staande zouden houden in deze categorie.
Anne blonk uit op sprong (2e cijfer!) met een mooie ruim gesprongen tsukahara en op brug (4e cijfer). Helaas ging het op het laatste toestel balk mis, maar kan toch trots zijn op haar behaalde 7e plaats.
Cynthia maakte hier en daar nog een foutje, maar turnde zich desondanks toch al de top 10 in! Haar hoogste klassering was op brug (7e plaats).
Eva liet trainsters en publiek even verbaasd achter door op haar minst favoriete wedstrijdonderdeel balk het 3e !cijfer neer te zetten (12.766) Als zij op brug de kip hs met ½ draai volgende keer wel haalt schiet zij ook de top 10 in. Nu werd zij 11e, net achter Cynthia.

Christine Tol turnde voor zo’n eerste wedstrijd sterk en liet haar beste oefeningen zien op sprong (3e plaats!) en op balk (5e plaats). Zij werd 8e in een veld van 26 deelneemsters.
Beau Pijlman turnde op haar favoriete toestel brug de hoogste uitgangswaarde van alle turnsters. Helaas ging het op balk volledig mis en moest zij 3x afstappen. Beau eindigde op een 17e plaats.

Hun volgende plaatsingswedstrijd voor de NK zal 28 maart in Dalen zijn.

meiden2-klein

Jeugd 1e divisie
In deze categorie is er veel concurrentie en is het geen vanzelfsprekendheid dat je de NK haalt. Irene Kwakman turnde een sterke wedstrijd met het hoogste cijfer op sprong (12.850). Door fouten op brug verspeelde zij een podiumplaats. Nu behaalde zij een 6e plaats in een veld van 35 deelneemsters. Daphne Groot deed voor het eerst een tsukahara op sprong en landde deze ook uitstekend.  Jammergenoeg maakte ook zij een fout op brug en zal ze nog meer op haar netheid moeten gaan letten. Daphne werd 22e.

Senioren 1e divisie
Lisa van der Spek turnt tot nog toe elke wedstrijd een nieuw programma om zich aan te passen aan dit voor haar veel hogere niveau. Op sprong ging het deze keer nog net mis, maar op balk liet zij, met o.a een flick-flack salto zonder wiebel, zien dat er nog genoeg mogelijkheden zijn voor de komende wedstrijden. Lisa werd 23e in een groep met een aantal ex-topturnsters.

Deze turnsters turnen 27/28 maart hun ½ finale voor de Nederlandse Kampioenschappen in Dalen.

 

 

Sponsors

Avia Club stand