Landelijke voorwedstrijd 1e en 2e divisie dames verplichte oefenstof 2010

dames2_kleinIn het weekend van 13/14 maart werd in Wieringerwerf de landelijke voorwedstrijd georganiseerd voor de onderbouw (turnsters t/m 11 jaar) van de 1e en 2e divisie. Dit was de eerste landelijke wedstrijd op weg naar de Nederlandse Kampioenschappen.  Mauritius kwam met 5 turnsters in actie en nam 2x brons mee naar huis.

Joelle Tel en Lindsey Bond (instap 2e divisie)
De dames begonnen gelijk sterk op balk met voor Joelle het 3e cijfer en voor Lindsey het 5e cijfer van de wedstrijd. Op vloer turnde ze deze wedstrijd allebei voor het eerst een dubbel fl-fl in de eerste serie en deden dat uitstekend. Joelle behaalde op dit toestel zelfs het hoogste cijfer (14.450)
Op Lindsey’s favoriete toestel brug maakte zij een klein foutje, maar haalde toch nog de 6e score (12.700). Lindsey eindigde op de 7e plaats.  Joelle landde met haar afsprong van de brug op haar billen. Dit kostte haar een hele punt aftrek, maar kon toch nog de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Wendy Veerman (pupillen 2 2e divisie)
Omdat de trainingsweek voorafgaand aan de wedstrijd niet vlekkeloos verliep had Wendy toch wat last van zenuwen. Ze turnde op alle 4 toestellen goed, maar niet zo overtuigend als normaal op een wedstrijd. Dit kostte haar op vloer een aantal tienden aan uitgangswaarde. Haar beste toestel was sprong, waar ze het 2e cijfer noteerde (13.950) Wendy eindigde op een mooie 3e plaats.

Noortje Sloots en Fabienne Molenaar (pupillen 1 1e divisie)
Noortje maakte helaas op haar sterkste onderdeel balk een fout en moest 1x afstappen. Op vloer daarentegen turnde ze heel sterk en behaalde hier het 4e cijfer ( 13.850). Als zij zich op brug nog wat kan verbeteren komt de top 5 in zicht. Nu werd zij 7e.
Fabienne turnde een goede wedstrijd zonder grote fouten. Op balk was het wel wat voorzichtig waardoor zij meer dan een punt uitgangswaarde miste. Haar beste resultaat was op sprong; het 6e cijfer (13.650). Fabienne werd 14e in een veld met 29 deelneemsters.

De dames van de 2e divisie hebben zich bij deze geplaatst voor de kwartfinales en de 1e divisie voor de ½ finales.

Sponsors

Avia Club stand