Dames districtfinale 2010

dames turnen2 Noord-Hollandse kampioenen voor Mauritius dames tijdens Districtfinale
Anne Kamphorst (pupil 2 talentendivisie) en Noortje Sloots (pupil 1 1e divisie)

In Sporthal Beverwijk werden afgelopen zondag 21 maart de Districtfinales geturnd voor turnsters in de ere, eerste en tweede divisie. Mauritius had zich met 11 turnsters geplaatst; helaas konden Eva Butter en Lisa van der Spek niet deelnemen in verband met een blessure.

Talentendivisie:
Anne Kamphorst (pupil 2) turnde een stabiele wedstrijd met alleen een mislukte landing bij de tsukahara over het paard. Op balk legde zij de basis voor de overwinning door niet te vallen en meer dan een punt voorsprong te pakken op de concurrentie. Anne werd 1e met 50.300 punten. Cynthia Kwakman zit Anne op de hielen en komt steeds dichterbij.. Ze had nu nog wat pech op brug maar op vloer liet zij al een hele mooie oefening zien. Cynthia werd 3e met 49.150.
Beau Pijlman (pupil 1) liet op sprong en met name op vloer grote vooruitgang zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Balk is helaas nog een groot struikelblok, waardoor een podiumplaats nog niet lukte. Beau werd 5e. Christine Tol had geen ideale wedstrijdvoorbereiding, maar wilde toch graag een volledige wedstrijd turnen. Op karakter haalde zij de hoogste score op sprong en ook op vloer liet zij een mooie oefening zien. Christine werd 6e.

1e divisie:
Noortje Sloots (pupil 1) turnde op 4 toestellen goed, maar blonk echt uit op haar favoriete toestel balk. Daar zette zij de hoogste score neer (13.00) en door op de andere onderdelen geen steekjes te laten vallen mocht zij tot haar eigen verbazing de gouden medaille mee naar huis nemen.
Irene Kwakman (jeugd) zal deze wedstrijd niet snel vergeten. Ze maakte een fout op brug maar werd daar ontzettend hard voor afgestraft (met meer dan 4 punten) waardoor een hoge klassering gelijk uit het zicht was. Een goed leermoment voor de ½ finale voor het nk volgend weekend. Irene werd nu 6e.

2e divisie:
Joelle Tel (instap) turnt op 3 toestellen keurig en is daar ook al medaillekandidaat waardig, maar komt op brug nog wat uitgangswaarden tekort ten opzichte van de concurrentie. Joelle werd nu 4e. In tegenstelling tot Joelle is de brug het sterkste onderdeel van Lindsey. Dit keer met een gelukte kip aan de hoge ligger! Helaas was Lindsey op vloer de weg een beetje kwijt, waardoor ze op dit toestel niet tot een hele hoge score kon komen. Lindsey werd 5e.
Wendy Veerman (pupil 2) had niet haar sterkste dag. Op balk en brug ging het mis en moest zij het toestel verlaten. Op vloer kwam zij sterk terug met de hoogste score van de wedstrijd (14.550) maar dit was niet genoeg voor een podiumplaats. Wendy werd 5e.

 

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand