3e competitiewedstrijd 4e divisie dames 2010

foto dames4_320x24013 en 14 april 2010 werd de 3e competitiewedstrijd van de 4e divisie geturnd. Deze wedstrijd werd gehouden in de Wormer, net als de 1e competitiewedstrijd. In de laatste wedstrijd kwamen 3 meiden uit voor St. Mauritius.

Sanne Kwakman is de jongste van deze 3. Zij komt uit in de categorie pupil 2, niveau 8.
Ze begon de wedstrijd met het toestel vloer: deze oefening heeft ze netjes en goed uitgevoerd. Daarna gingen we naar sprong. Sanne was erg zenuwachtig voor dit toestel omdat ze de sprong nog niet zo lang beheerst. Het inturnen ging daarom ook minder goed, maar met de wedstrijdsprong was er niets te merken van die zenuwen: zelf was ze ook verrast hoe goed de overslag ging. Toen gingen we naar de brug. Sanne turnt daar 2 onderdelen niet; de uitgangswaarde gaat dan wat naar beneden, maar dat maakte voor ons niet uit. Sanne turnde daar een nette oefening maar jammer genoeg viel ze met de ophurk. Toen naar de balk. Het inturnen ging erg goed. Ze had er zelf ook veel vertrouwen in dat het goed zou komen, maar jammer genoeg viel Sanne met haar eerste sprong. Ze gleed van de balk af en belandde met haar heup op de balk. Ze was zo geschrokken dat haar oefening verder niet meer zo goed ging. Sanne sloot deze wedstrijd af met een mooie 19e plaats.

Ook waren Samira de Boer en Mirjam van Vlaanderen actief namens Mauritius.Voor deze meiden was het de laatste wedstrijd van dit seizoen. Deze wedstrijd bracht eigenlijk geen verrassingen. De meiden turnden prima.

Mirjam maakte haar sprong nog wel een beetje spannend door bij de eerste sprong te weigeren. Gelukkig maakt zij bij de tweede sprong een mooie overslag. Op de brug en op de balk moest zij op beide onderdelen een keer afstappen, maar turnde zij de rest van de onderdelen goed. De laatste oefening was de vloer, die zij weer heel netjes uitvoerde. Mirjam eindigde op de zesde plaats.

Samira turnde weer een constante wedstrijd. Zij begon met een mooie vrije oefening. Ook haar overslag ging weer ruim over de pegasus. Haar derde onderdeel was de brug waar niets op aan te merken was. De balk was deze wedstrijd haar mindere onderdeel. Hier rolde zij naast de balk en dat kostte haar veel punten. Ondanks dat behaalde zij net als de vorige wedstrijd een mooie tweede plaats.

In de eerste wedstrijd kwam Chantal van Delft uit. Voor haar een spannende wedstrijd, omdat zij grote kans had om door te stromen naar de regiokampioenschappen in Amsterdam. Ze begon op sprong waar zij twee keer een arabier half in / half uit maakte. Deze werden zo mooi uitgevoerd dat zij voor de uitvoering een 9.05 kreeg, totaal een 12.05. Daarna brug, een hele nette oefening met een puntentotaal van 11.90. Op de balk moest zij echt blijven staan, omdat haar directe concurrente er een keer vanaf was gevallen. Chantal bleef er netjes op staan en zij werd beloond met een 11.40. Als laatste was haar favoriete toestel aan de beurt: de vloer. Zij turnde weer een prachtige oefening met een hoge streksalto, totaal 12.70. Met 48.05 punten werd Chantal verdiend 1e. Na dit jaar een zilveren en twee gouden medailles behaald te hebben was zij rayonkampioen geworden en dus door naar de regiokampioenschappen!

Sponsors

Avia Club stand