Halve finale 1e divisie en 2e plaatsingswedstrijd Talentendivisie dames 2010

dames2Afgelopen weekend werd in het verre Dalen een halve finale voor de 1e divisie georganiseerd en het was voor de Talentendivisie de 2e van de drie plaatsingswedstrijden voor het NK. Drie turnsters van Mauritius hebben reeds een plaats voor de finale verdiend: Fabienne Molenaar, Irene Kwakman en Lisa van der Spek.

 

Stijgende lijn in prestaties talentendivisie turnsters Mauritius
Cynthia Kwakman, Anne Kamphorst en Eva Butter turnen in de pupillen 2 categorie. Cynthia was dit keer de sterkste van de drie en eindigde op een hele goede 4e plaats. Deze mooie eindklassering haalde zij met name door gedurfd te turnen aan de brug en zeer stabiel te zijn op het toestel balk.
Anne werd netjes 6e. Zij moest Cynthia dit keer voor laten gaan door een foutje op balk met ‘boogje tik-tak’.
Eva zou eigenlijk ivm een blessure niet deelnemen aan deze wedstrijd. Zelf wilde zij, ondanks dat zij dan niet alle elementen zou kunnen laten zien, toch deelnemen. Dit pakte helemaal niet slecht uit. Eva turnde goed op balk en ook op vloer liet zij een mooie oefening zien, waardoor zij toch nog een aantal turnsters achter zich kon laten. Eva werd 12e.
dames1Beau Pijlman en Christine Tol zijn een jaar jonger en turnen in de pupillen 1 categorie. Beau draaide een goede wedstrijd. Met name op balk revancheerde zij zich ten opzichte van de wedstrijd van vorige week en scoorde maar liefst 5 punten hoger. Zij bemachtigde een plek bij de top 10 en werd 9e. Christine begon de eerste 2 toestellen wat ongelukkig, maar kwam sterk terug op balk en vloer. Op vloer haalde zij met een gelukte overslag streksalto het 4e cijfer van de wedstrijd! Christine werd 14e.

Fabienne Molenaar pakt zilver
Fabienne zou bij de pupillen 1 1e divisie een kans hebben op een plaatsje in de finale maar dan moest zij wel stabiel turnen. Op sprong en brug ging het goed, maar op balk liet zij zelfs de zeer strenge juryleden genieten. Zij behaalde hier dan ook het hoogste cijfer. Fabienne bemachtigde niet alleen een plaatsje in de finale maar ook de zilveren medaille.
Bij Irene Kwakman en Daphne Grootin de jeugdcategorie was een plek bij de beste 13 nodig voor een finaleplaats. Veel fouten waren dan ook niet geoorloofd en vooraf was al bekend dat het voor Daphne heel moeilijk zou worden. Na 3 toestellen waren er voor beide dames nog volop mogelijkheden. Irene stond zelfs op de 2e plaats. Het laatste toestel balk gooide echter roet in het eten. Bij Daphne ging het volledig mis en moet helaas de finale aan zich voor bij laten gaan. Ook Irene maakte een grote fout waardoor een medaille uit zicht was maar haalde wel de finale door op plaats 8 te eindigen.
Lisa van der Spek (senioren) was door een blessure niet optimaal voorbereid, maar moest toch turnen voor doorstroming naar het NK. Zij turnde desondanks redelijk stabiel en na wat tips van juryleden zal het programma van Lisa voor de finale nog iets aangepast worden, waardoor de uitgangswaarden nog iets omhoog kunnen.
Op naar de NK die voor de 1e divisie wordt gehouden op zondag 16 mei te Amsterdam.

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand