2e plaatsingswedstrijd 2e divisie dames 2011

mooi2

Afgelopen zondag hebben de meisjes instap 2e divisie de tweede plaatsingswedstrijd geturnd in Amsterdam. De meisjes hadden er veel zin, maar waren toch ook wel heel erg zenuwachtig.’s Morgens vroeg waren alle ouders met de kinderen en trainster Susanne vertrokken naar Amsterdam. We waren allemaal op tijd zodat de meisjes zich rustig konden voorbereiden.

 

Het eerste onderdeel was vloer. Hier turnden de meiden de vrije oefening op muziek allemaal uitstekend. Lynn turnde haar oefening heel mooi en liet een schitterende arabier dubbelflikflak zien en dat leverde haar een heel mooie score van 13.30 op. Klasse! Op het tweede onderdeel sprong liet Jill weer zien dat dit haar onderdeel is. Ze behaalde een score van 12.90. Toppie! Jia Lu heeft zichzelf op dit onderdeel overtroffen, zij maakte een heel mooie sprong over de pegasus en behaalde een score van 11.30. Heel mooi Jia Lu! Het derde onderdeel voor onze meiden was brug en hier liet Caitlin een heel mooie oefening zien wat haar maar liefst een score opleverde van 13.40. Heel goed Caitlin! Op balk hadden de meiden veel last van zenuwen. Jill viel twee keer van de balk en Caitlin drie keer. Dat was heel jammer. Emma en Jette lieten een heel mooie oefening zien op de balk met mooie bewegingen. Ook Jia Lu wist de hele oefening op de balk te blijven!

 

Het was een heel spannende wedstrijd. Over drie weken volgt het districtkampioenschap in Beverwijk. Lynn, Jill, Caitlin en Jette hebben zich voor deze wedstrijd geplaatst. Voor de voorwedstrijd voor het Nederlandse kampioenschap hebben Lynn, Jill, Caitlin, Jette en Emma zich geplaatst. Heel goed meiden! Helaas is het Jia Lu niet gelukt om zich te plaatsen maar als ze zo door blijft gaan, zit ze er volgend jaar absoluut bij!

 

Trainster Suzanne was heel tevreden over haar meisjes. Dames, hup naar de volgende wedstrijd. Helaas zullen Emma en Jia Lu daar niet bij zijn. Laten we hopen voor de andere meiden dat ze dan in een nog betere doen zijn.

 

Totaaluitslag:

Lynn Groot : 7e plaats

Jette Sloots: 9e plaats

Caitlin Veerman: 11e plaats

Jill Pannekeet: 12e plaats

Emma Sloots: 16e plaats

Jia Lu Tuyp: 24e plaats

 

 

1ste Divisie meisjes

 

Vandaag vond ook de 2e plaatsingswedstrijd van de meisjes instap 1e divisie plaats in Amsterdam. Verena Sens was behoorlijk zenuwachtig, maar haar trainster Sarah wist haar wat rustiger te krijgen. Voor Verena was de evenwichtsbalk het eerste toestel; ze viel er helaas een keer vanaf. Vol goede moed begon ze aan de vloeroefening, gevolgd door de sprong, die ging prima !. Hier scoorde zij 12.70 punten. Tenslotte moest er nog aan de brug ongelijk geturnd worden. Alles ging prima en Verena eindigde als 2e in haar groep. Een knappe prestatie ! "
Irene”s mooie stijl van turnen bracht haar deze wedstrijd ook een plaatsje hoger dan de vorige wedstrijd en heeft zich ook geplaatst voor de landelijke en de districtswedstrijden die nog gaan komen.

Prima gedaan Irene, ga zo door!!

Helaas had Wendy een gekneusde teen, en kon maar met 1 onderdeel meedoen. Met de hakken over de sloot mag ze evengoed door naar de volgende wedstrijden. Hopen maar dat de blessures over zijn met de volgende wedstrijd!

 

Meiden, erg veel succes met de komende wedstrijden. Ga zo door, jullie komen elke keer een stapje verder. Blijf hard trainen…

mooi

Sponsors

Avia Club stand