Districtkampioenschappen dames 3e divisie 2011

3e divisieZaterdag 12 Februari waren de districtkampioenschappen voor de 3e divisie. 5 meiden zijn vanuit de voorwedstrijden doorgestroomd naar deze wedstrijd. In elk niveau streden 36 tot 38 turnsters voor een ereplaats. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Kim bond (instap) en Daphne Groot (jeugd). Kim en Daphne begonnen allebei op vloer. Bij Kim was het spannend of de stutrol en het boogje achteruit zouden lukken…. En jawel, het lukte!

 

 

Een geslaagde oefening van Kim leverde ook een mooi cijfer op: 11.80. Daphne liet op het volgende toestel, sprong, voor het eerst twee keer een half-in-half-uit zien, dit is een moeilijkere sprong dan dat ze hiervoor turnde. Daphne liet een netjes achter elkaar geturnde oefening zien op brug.

Op dit toestel turnde Kim de sterren van de hemel en scoorde het 2e cijfer van de wedstrijd: 13.65. Het laatste toestel was voor beide meiden een wiebelig onderdeel, zij moesten helaas allebei het toestel verlaten. Daphne eindigde op de 33e plaats en Kim op de 18e plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Ilona Zwarthoed & Sharon Plat (pupil 1). Sharon & Ilona begonnen op het toestel sprong. Daar lieten ze beiden een mooie overslag over het paar zien. Ilona: 12.35 & Sharon: 12.85. Daarna wisselden ze door naar brug. Sharon liet een foutloze oefening zien die een 12.60 waard was. Ilona had 1 klein foutje; haar oefening was een 11.65 waard. Het derde toestel was balk. Beide dames hadden alles erop en maakte geen foutje. Ilona: 12.60 & Sharon: 12.06. Het laatste toestel was vloer. Beide dames lieten weer een mooie oefening zien. Ilona: 11.70 & Sharon: 12.45. Ilona behaalde in deze wedstrijd een 28ste plaats en Sharon behaalde een 13de plaats!

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Anne Mooijer (pupil 2). Anne begon op het toestel vloer, daar liet zij een uitstekende oefening zien 12.50. Daarna naar het toestel sprong: het paard was een beetje glad dus Anne gleed helaas een beetje weg zodat haar sprong niet helemaal goed was uitgevoerd. de tweede sprong was wel goeddus had ze alsnog 12.60. Daarna het toestel brug woensdag in de training ging dat erg goed. Anne behaalde haar zolendraai in haar wedstrijd oefening maar haar bovenstukje was niet helemaal gelukt. Anne kreeg een 11.40 voor deze oefening. Daarna balk Anne liet een mooie oefening zien die een 11.60 waard was. Anne werd 23e.

We gaan weer hard trainen om op de volgende wedstrijd weer goed te presteren!

Kijk hier voor de uitslagen

Sponsors

Avia Club stand