Rayonwedstrijd 3e en 4e divisie heren 2011

foto nivoZaterdag 5 maart 2011 was het weer zover.De jongens van de 3e/4e divisie van Mauritius waren in Wervershoof voor de 3e ronde turnenrayon West-Friesland.De stemming was gelijk al goed bij aankomst aangezien deze sporthal er vele malen beter uitzag dan de vorige. Er was zelfs een kantine bij!!Dus na iets genuttigd te hebben gingen we richting sportzaal waar de jongens aan hun warming-up begonnen.

Het eerste toestel was rek. Björn turnde daar een mooie oefening waar hij 18,30 voor kreeg en dat terwijl hij al ruim 2 weken niet had getraind! Goed gedaan!Op vloer turnde Don een goed verzorgde oefening waar hij met 18,20 het 2e hoogste cijfer van de dag haalde.

Dave blonk uit op voltige, een toestel wat hij goed beheerst. Hij scoorde maar liefst 19,30! Cees was, ondanks hij zich niet helemaal lekker voelde die dag, toch een goede wedstrijd aan het turnen, op sprong haalde hij zelfs het hoogste cijfer, 19,60!!

In het eindklassement werd Cees 2e van zijn categorie .

In de categorie niveau 10 waar Dave, Don en Björn turnden, behaalde Dave een 3e plaats,

Don een 4e plaats en Björn eindigde als 9e.

Top gedaan jongens! Ga zo door!

foto nivo

Turners 3e divisie turnen zich naar goede uitgangsposities voor 1/2 finale.

6 turners uit de 3e divisie hebben afgelopen 2 weekenden in Roermond en Winterswijk hun 1e 1/4 finale wedstrijd geturnd. Zaterdag 19 maart zal de 2e kwartfinale worden geturnd. De uitslag van beide wedstrijden is bepalend voor de doorstroming. Ryan Meekel en Sverre van Wijngaarden turnde in de klasse Pupil niveau 9. Een plaat bij de beste 12 over twee wedstrijden is nodig voor doorstroming naar de 1/2 finale. Ryan Meekel turnde naar zijn mogelijkheden en werd 21e. Sverre turnde zich naar de bovenste helft van het klassement. Door het sterke deelnemersveld zijn de verschillende zeer klein. Tussen de nr 6 en de nr 12 is het verschil is maar 2 punten. Sverre eindigde als 10, maar als het lukt om de volgende wedstrijd hogere uitgangswaarde te turnen dan ligt een goed resultaat voor handen.

Olaf Atteveld en Torn Oesso turnden allebei in de klasse Jeugd nivo 8. Ook hier geldt dat de uitslag van beide kwartfinales bepaalt wie er doorstroomt. Een plaats bij de beste 9 is nodig voor plaatsing. Voor Torn Oesso was er een schitterend succes. Door zonder fouten te turnden werd Torn 2e en kreeg hij de zilveren medaille omgehangen. Na succes in de districtsfinale was dit de 3e medaille voor Torn dit seizoen. Ook Olaf turnde een solide wedstrijd, waarbij hij zich sterk verbeterd heeft op voltige. Olaf werd 6e .

In de categorie Junior 1 nivo 7 turnde Mike Goede en Rick Bosscha hun wedstrijd. Rick had moeite om zijn wedstrijdritme te vinden en eindigde op de 21e plaats. Voor Mike Goede was er een super resultaat. Mike behaalde de 1e plaats voor het district Midwest en werd 4e in de einduitslag. Op sprong en vloer behaalde Mike zelfs de hoogste punten van het deelnemersveld.