Eerste landelijke wedstrijd turnen dames 1e divisie 2011

turnen kwartfinale 06-03-2011 opmeer 010

ST MAURITIUS VOLENDAM GROSSIERT IN MEDAILLES OP VOORWEDSTRIJDEN VAN HET NK IN OPMEER.

1e divisie pupil 2

Fabienne Molenaar, Beau Pijlman en Noortje Sloots.Deze 10-jarige meiden verschenen in Opmeer voor de kwartfinales NK 1e divisie op 6 Maart Jongstleden.Vol goede moed en met prachtig gevlochten haren togen deze meiden naar de goed gevulde sporthal.Tijdens het inturnen bleek het nivo van alle deelneemsters al behoorlijk hoog.Dit zette de St Mauritius-vertegenwoordigsters direct op scherp.Fabienne scoorde goed op sprong, Noortje deed het ook prima, en Beau maakte ook geen fout.De andere meiden in deze wedstrijd bleken echter ook te kunnen turnen want de hoogste cijfers gingen hun kant op.

Nu moesten onze meiden aan de bak, en dat deden ze ook. Op het onderdeel Brug kwamen onze dames ver boven de rest uit.Fabienne scoorde een prachtige 14.00, Noortje een 13.15.Toen de score van een geweldig geturnde oefening van Beau op het bord kwam kneep iedereen even in elkaars armen, maar het stonder echt: Beau haalde een 15.05!! Zelden vertoond in een turnzaal op dit niveau.

Na de brug volgt het onderdeel Balk: Prachtig om te zien, maar zenuwslopend. Voor de toeschouwers wel te verstaan wantFabienne, Noortje en Beau lijken er toch weinig last van te hebben. Ook hier werd uitstekend geturnd.Onze meiden lieten zien wat ze waard zijn en dit resulteerde in een spectaculaire eindstand:

1e Plaats voor Fabienne(52.175), 2e plaats voor Noortje(51.725) en de 3e plaats voor Beau!(51.400)Het hele podium was voor de St Mauritius, een geweldige ervaring voor de turnsters, maar ook voor de trainsters.

En niet te vergeten voor de trotse ouders van deze talentvolle meiden.

1e divisie instap. pupil 1 en junior

Irene Kwakman, Lindsey Bond, Joelle Tel, Verena Sens

Tijdens deze wedstrijd werden de vele trainingsuren van Irene Kwakman beloond. Irene begon ijzersterk op sprong met een overslag-salto tot stand, waarmee zij gelijk een punt voorsprong nam op de concurrentes.

Ook op het volgende onderdeel brug behaalde zij de hoogste score van de wedstrijd. Daarna was het de beurt aan balk en ook hier lukte het Irene om de zenuwen de baas te blijven. Afgelopen vrijdag turnde ze tijdens de training voor het eerst een losse radslag op de hoge balk en nu liet ze deze ook al in de wedstrijd zien. Helaas moest ze de balk wel een keer verlaten, maar de uitvoering gaf wel vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Na drie onderdelen stond Irene nog altijd op de eerste plaats. Het laatste onderdeel vloer ging ook heel goed, maar ze kwam net tweetiende punt te kort om de eerste plaats te behouden waardoor Irene als tweede eindigde.

Ook bij Lindsey werden de trainingsuren beloond. Ze turnde een hele mooie wedstrijd en alles lukte. Ze werd op alle toestellen 1e en behaalde dan ook de gouden medaille (54.500)  met 3 punten verschil van de 2e plaats. Top gedaan.

Joelle ging ook goed van start en stond na 2 toestellen op de 3e plaats, maar bij de brug ging het fout. Ze viel en vergat een onderdeel, waardoor ze op de 9e plaats eindigde (48.675). Erg jammer. Lindsey en Joelle zijn beide door naar de halve finale.

Verena was de enige in de catagorie instap . Ze begon de wedstrijd op de brug daar scoorde ze 12.200 daarna de balk daar viel ze helaas een keer vanaf met de radslag, verder ging het goed. Na twee toestellen stond ze op de vierde plaats. Het volgende onderdeel was de vloer daar behaalde ze de tweede score en ze eindigde met de sprong daar haalde ze 13.050. Verena eindigde op de 3e plaats. Op naar de halve finale van het NK op 2 en 3 april in Volendam in sporthal de Opperdam.

2e divisie instap

Jill Pannekeet, Caitlin Veerman, Lynn Groot, Emma en Jette Sloots

Het eerste onderdeel was vloer, waar Lynn zoals gewoonlijk een prachtige strakke oefening liet zien. Haar arabier dubbelflikflak gaat iedere wedstrijd beter, en alles is mooi gestrekt. Zij behaaldedan ook de hoogste score, 13.60.

Daarna gingen we door met sprong, waar Jill iedere keer weer een betere en hogere sprong laat zien. Ze springt krachtig op de plank , vliegt over de Pegasus en landtzonder aarzeling op 2 benen en staat. Dat betekent weinig aftrek, dus een 13.60 score! Dit brengt Jill na 2 ronde’s op de 1e plaats, gevolgd door Lynn , Caitlin, Emma en Jette. Ontzettend goede tussenstand, maar natuurlijk kan er nog van alles gebeuren.

Het 3e onderdeel was brug, waar Emma alle onderdelen mooi strak en achter elkaar turnde zonder aarzelingen. Dit leverde haar een 13.07 op, en is haar persoonlijke score mooi vooruit gegaan. Jette volgde haar op de voet en had een mooie hoge opzwaai en turnde de oefening vlot door. Zij behaalde een 12.60.

Als laatste was de gevreesde balk aan de beurt.

De meiden waren ontzettend nerveus, omdat Jill haar naam bovenaan zag staan op het score bord, gevolgd door Lynn op plaats 3.

(Met landelijke wedstrijden laat de jury telkens een tussenstand zien.)

Caitlin had haar zenuwen onder controle, want ze turnde een prachtige oefening en heel stabiel. Ze is echt heel goed in balk, want de verschillen zijn groot als je naar de score s kijkt. Zij behaalde dan ook een 11.90, wat heel hoog is voor dit onderdeel.

Jill en Lynn waren zo dicht bij het podium, maar helaas ging de balk niet uitermate goed, zodat ze beide onder de 10 punten scoorden. Jill ging toen 3 plaatsen naar beneden en Lynn 2 plaatsen.

Zo jammer!!!

Daarentegen haalde Caitlin haar score omhoog door haar balk en kwam ze op het podium te staan, op de 2e plaats!!! Wat was dit spannend.

Jill eindigde op de 4e plaats

Lynn eindigde op de 5e plaats

Jette eindigde op de 8e plaats

Emma eindigde op de 10e plaats.

Uiteindelijk is het doel wel behaald, want ze mogen allemaal door naar de halve finale.Deze weken hard trainen op balk, dan zit er vast wel een finale plaats in voor jullie!!