Derde competiewedstrijd 4e divisie 2011

TurnteamStMauritiusVolendamMrt2011Zaterdag 12 en zondag 13 maart was de derde competitie wedstrijd. Op zaterdag turnde Puck van Maanen in de eerste wedstrijd.

Puck begon op het toestel brug daar durfde ze 1 onderdeel niet alleen en heeft ze die niet gedaan, verder turnde ze een mooie oefening. Daarna het toestel balk: daar turnde puck een mooie oefening. Op vloer turnde Puck een super mooie oefening en ook sprong deed ze erg goed. Puck behaalde een 15e plaats.

 

 

 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Sophie Smit, Samantha Hartog, Floor Huber en Josephine Pauws. Deze meiden begonnen op het toestel balk. Sophie moest beginnen. Ze viel er helaas 1 keer af ze turnde een hele mooie oefening voor de rest. Josephine turnde ook een mooie oefening maar viel er ook helaas 1 keer af. Toen was het de beurt aan Floor. Floor turnde ook een mooi oefeningetje maar viel ook van de balk. Samantha was heel erg zenuwachtig wat heel jammer was. Ze liet een leuk oefeningetje zien maar viel helaas ook. Daarna het toestel vloer. Sophie turnde een hele goede oefening. Josephine turnde ook een mooie oefening maar helaas bij haar laatste serie eindigde viel ze. Floor turnde ook een mooie foutloze oefening. Samantha turnde een super mooie oefening. Het een na laatste onderdeel was sprong de meiden lieten daar alle 4 mooie sprongen zien. Daarna het toestel brug. Sophie, Josephine en Floor lieten alle 3 een foutloze oefening zien. Samantha maakte jammer genoeg een foutje. De meiden hebben een goede wedstrijd geturnd en ze behaald mooie plaatsen. Sophie een 4e plaats, Josephine een 5e plaats, Samantha een 12e plaats en Floor een 16e plaats.

Op zondag was het de beurt aan Ilse de Boer, Lisa Kooy, Indy Reijers en Jinke Stijvers. De meiden begonnen op het wiebelige onderdeel balk. Dit toestel ging deze wedstrijd veel beter dan de voorgaande wedstrijden, Ilse bleef zelfs met alles op de balk staan! Maar ook Indy liet een hele mooie oefening zien en haalde het 6e cijfer van de hele wedstrijd. Het toestel hierna was vloer. Alle meiden lieten een nette oefening zien maar Ilse steeg toch wel echt boven zichzelf uit en kreeg in totaal maar 1 punt aftrek. Sprong was het toestel na vloer. Sinds kort turnen alle vier de meiden een overslag over de kast. Lisa kreeg van onze meiden het hoogste cijfer. Het laatste toestel was de brug. Waar nog aan gewerkt moet worden bij de rest van de meiden, liet Jinke een hele hoge ondersprong zien. Zij werd dan ook beloond met een 12.80. Ilse werd uiteindelijk 6e, Lisa 12e, Jinke 16e en Indy 18e.

 

 

 

Babette Out van de Beukers  liet een stabiele wedstrijd zien maar moet nog werken aan de afwerking van de oefeningen, ook valt op de uitgangswaarde van de brug nog wist te behalen. Babette werd 6e in de categorie Jeugd 4e divisie. Beter was de eindpositie van Ilona Out, zij werd knap 3e door haar net uitgevoerde oefeningen. Chantal van Delft, turnster voor Mauritius kwam uit in de Categorie Senioren 4e divisie, de jury op de balk kende haar niet alle vereiste eisen toe, hierdoor kwam zij ondanks een hele mooi vloeroefening toch net naast het podium terecht op een 4e plek

 

TurnteamStMauritiusVolendamMrt2011

Artikel Gympower

Sponsors

Avia Club stand