Laatste competitiewedstrijd 7e divisie niveau 8 senior 2011

samira en mirjam_1600x1200

Op zaterdagochtend 12 maart namen twee turnsters van Mauritius deel aan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in de zevende divisie niveau 8 senior. Mirjam van Vlaanderen begon op sprong. Zij maakte een prima overslag over de pagasus met een mooie landing. Ook op brug turnde zij heel netjes en zonder fouten. Maar daarna was het zenuwenonderdeel weer aan de beurt: de balk. Hier speelden die zenuwen weer een grote rol en moest zij tot twee keer toe van het toestel stappen. Op het laatste toestel pakte ze zich weer bij elkaar en turnde zij een mooie vrije oefening op de vloer. Met een totaalscore van 35.20 werd Mirjam zesde.

 

Samira de Boer turnde een zeer constante wedstrijd. Ook zij begon op sprong. Ze twijfelde nog of zij vanaf de springplank of de minitrampoline zou springen. Dit scheelt behoorlijk in de uitgangswaarde. Uiteindelijk maakte zij de goede keuze en sprong een mooie overslag over de pegasus met springplank en behaalde op deze manier één punt meer. Op de brug had zij haar oefening veranderd met een salto af vanuit wegzet. Dit bleek een goede verandering, want dit keer ging ook deze salto goed. Op de balk stond Samira als een huis. Met een nette oefening, zonder eraf te vallen, en een hoge salto voorover af, zette zij haar beste wedstrijd tot nu toe voort. Op de vloer liet zij haar tegenstanders met één volle punt achter. Zij scoorde hier maar liefst een 10.80! Natuurlijk werd deze inzet beloond met een gouden medaille met een score van 41.80. Ook werd Samira tweede van het rayon. Mirjam behaalde daar een vijfde plaats.

 

Wat ons opvalt tijdens deze wedstrijden is de ontspannen en gezellige sfeer, terwijl de turnsters toch serieus bezig zijn met hun wedstrijd. De turnsters turnen drie wedstrijden in hetzelfde groepje. In onze groep klikte het zo goed, dat de turnsters van Wilskracht Mirjam en Samira hebben gevraagd om hun groep te komen versterken tijdens de springwedstrijd in juni.

Veel succes daar, meiden!

 

samira en mirjam_1600x1200

Sponsors

Avia Club stand