NK turnen dames 1e en ere divisie

img_4117Mauritius Dames slaan genadeloos toe in Deventer

Zaterdag 28/05 en zondag 29/05 werd het Bondskampioenschap 1e + Talentendivisie, Halve Finale Eredivisie + Toestelfinales 1e Divisie gehouden in Deventer. In totaal deden 12 turnsters namens Mauritius mee. Deze zorgden in samenwerking met Trainsters Sarah en Monique voor zeer goede resultaten. Hulde voor de Nederlandse kampioenen Meerkamp Beau Pijlman(Toestelkampioen Brug/Vloer)Sanna Veerman, Nederlands Kampioen Meerkamp en Noortje Sloots 14e plaats in de Meerkamp/ Nederlands Toestelkampioen Balk. Lindsey Bond Zilver in de Meerkamp (2x Zilver Toestelfinale Brug/Sprong), Joelle Tel Brons in de Meerkamp . Fabienne Molenaar 5e plaats in de Meerkamp (Zilver Toestelfinale Brug). Verena Sens, 14e plaats in de Meerkamp(2 x 5e plaats Toestelfinale Balk/Brug. Anne Kamphorst, 11e in de Meerkamp, en geplaatst voor de NK finale. Eva Butter, 24e plaats in de Meerkamp. Christine Tol 6e plaats in de meerkamp, geplaatst voor 3 Toestelfinales in Heerenveen. Irene Kwakman, 6e plaats in de Meerkamp(Toestelfinale Sprong 9e plaats) Lisa vdSpek, 20e plaats in de Meerkamp.

 

Allemaal van Harte gefeliciteerd.

 

 

 

Zaterdag 28/05

1e divisie:

Lisa vd Spek (senior)

Lisa had in de aanloop naar deze wedstrijd examens en kon daardoor niet voluit trainen. Maar Lisa is een echte doorzetter en liet dit dan ook zien. Op vloer behaalde Lisa een goede score van 12.200.Op sprong 12.600. Op het onderdeel brug gingen alle remmen los en zij behaalde hier de 6e hoogste score (11.733). Uiteindelijk werd Lisa 20e in de Meerkamp. Heel veel respect voor Lisa hoe, zij ondanks haar studie omgaat met haar sport. Grote klasse

 

Irene Kwakman (junior 1)

Irene begon op sprong en dat kan ze gewoon heel erg goed. Zij scoorde dan ook op dit onderdeel de 2e beste score van de dag 13.550. Het tweede toestel brug ging uitstekend en leverde een score op van 11.933. Op het onderdeel Balk had Irene nu wel haar zenuwen onder bedwang en viel er dit keer niet vanaf. Dit leverde haar een mooie score op van 11.567.Op het laatste onderdeel vloer ging het iets minder maar toch nog een 11.400. Irene werd uiteindelijk zesde in de meerkamp en dat is heel knap.

 

Beau Pijlman(pupil 2)

Er werd begonnen met de vloer en Beau turnde een degelijke oefening die goed was voor 14.100 punten, achteraf de 4e plaats. Na een goede sprong met een redelijke score was het volgende onderdeel de brug en dat is Beau haar beste toestel. Dit liet ze ook zien in een weergaloze oefening die haar de 1e plek opleverde na drie onderdelen. Het laatste onderdeel van Beau was de balk. Beau haalde hier haar beste score van het jaar op balk, namelijk een 13,43. Beau werd dan ook Nederlands Kampioen van de 1e divisie pupil 2. Grote klasse.

 

Fabienne Molenaar (pupil 2)

Fabienne Molenaar begon vandaag iets minder op vloer en op sprong scoorde ze een 13.238. Fabienne herstelde zich en liet haar kunnen weer zien op de brug en haalde daar een prachtige 14.400 die haar de 3e beste score opleverde. Op het laatste onderdeel balk gingen bij Fabienne al de remmen los en ze behaalde hier een 13.433, de tweede beste score. Al met al eindigde Fabienne op een mooie 5e plaats. Proficiat

 

Noortje Sloots (pupil 2)

Net als Fabienne begon Noortje iets minder op vloer, maar herstelde zich weer op sprong met een score van 14.200. Geleidelijk kwam Noortje in haar ritme en dat resulteerde in een mooie brugoefening die haar de 5e beste score opleverde. Het beste toestel is voor Noortje de balk en daar moest het ook gebeuren. Alleen vandaag ging het niet op de balk. Noortje heeft goed geturnd en werd uiteindelijk 14e.

 

Lindsey Bond (pupil 1)

Lindsey Bond (pupil 1)  verscheen flitsend aan de start.Het 1e toestel was sprong. Ze maakte een keurige overslag en streksalto, en behaalde hier dan ook de beste score. Ook op brug liet ze zien hoe de oefening eruit hoort te zien. Na 2 toestellen stond ze bovenaan in het tussenklassement. Maar dan beginnen de zenuwen te komen, want het volgende toestel is balk. Ze liet hier een goede oefening zien, en maakte geen grote fouten. Het laatste toestel was de vloer, ook hier liet ze weer een mooie oefening zien. Lindsey werd dan ook 2e van Nederland in de 1e divisie Pupil 1.

 

Joelle Tel (pupil 1)

Joelle Tel (pupil 1) liet op het 1e toestel ook een mooie sprong zien. Op het 2e toestel turnde ze op brug voor het eerst een reus. De oefening zag er heel netjes uit. Daarna begonnen bij Joelle ook de zenuwen te werken. Bij de opsprong viel ze dan ook van de balk af. Voor de rest zag de oefening er keurig uit, maar door de val stond ze na 3 toestellen 10e in het tussenklassement. Haar laatste toestel was vloer. Dit is het favoriete onderdeel van Joelle. Dit liet ze dan ook zien door een geweldige oefening. Ze kreeg hier een monsterscore van 14.867. Joelle werd dan ook 3e van Nederland in de 1e divisie Pupil 1.

 

 

Verena Sens (instap)

Verena turnde voor de eerste keer een NK wedstrijd. Dat was goed te merken want ze was behoorlijk gespannen. Ze begon de wedstrijd met haar oefening op de vloer, daarna de sprong. Vervolgens de brug waar ze een hele mooie score had, een 13.967. Ze stond toen op de 5e plaats. Tenslotte moest ze nog op de balk, maar daar viel ze helaas 3 keer vanaf en eindigde tenslotte als 14e. Helemaal niet slecht voor de eerste keer.

 

 

Zondag 29/05

 

Eredivisie

 

Anne Kamphorst (jeugd 1 )

Anne Kamphorst zit als eerstejaars jeugd in een loodzware competitie en doet haar uiterste best. Om de NK finale te halen moet ze 39 punten scoren. En dan moet je heel wat in je mars hebben in de Eredivisie. Ze begon voortvarend op haar eerste onderdeel sprong en scoorde een 12.400. Op brug turnde zij een prachtige oefening die haar een 9.633 opleverde. Op het onderdeel balk viel ze 1 keer en toch behaalde ze nog een 9.933. Op het laatste onderdeel vloer zweeft Anne over de vloer, en dat leverde haar een score op van 11.300. Met een totaal aantal punten van 43.266 voldeed Anne ruim aan de gestelde limiet van 39 punten en werd uiteindelijk 11e in dit wel zeer sterke deelnemersveld. Anne doet mee aan de NK finale in Heerenveen.Top.

 

Eva Butter (jeugd 1)

Eva heeft het hele jaar al last van een hardnekkige blessure , maar desondanks voert ze haar aangepaste oefeningen zo goed mogelijk uit voor zover dat kan. Voor haar was het al een overwinning om op alle 4 de toestellen uit te komen Ze scoorde op sprong een keurige 10.133, op Balk een 8.033 en op Vloer 10.000.De brugoefening een 4.933 met een kiep handstand halve draai die buitengewoon goed lukte. Uiteindelijk lukte het Eva niet om zich te plaatsen voor de NK finale. Het zal voor Eva stukken makkelijker gaan als ze van haar blessure af is. We gaan er van uit dat het volgend jaar zeker zal lukken dat ze zich plaatst voor het NK. Succes

 

Annekamphorst en Eva Butter zijn samen met Cynthia kwakman die deze wedstrijd niet kon turnen, de dag na deze halve finale afgereisd naar Engeland voor een stage van 5 dagen in Birmingham

 

 

Talentendivisie

Christine Tol (pupil 2)

Christine Tol had al medailles in de voorwedstrijden gehaald, dus de verwachtingen waren hoog. Op het eerste toestel brug scoorde ze een hele goede score 12.733. Op het tweede toestel balk haalde ze zelfs haar beste score van het jaar 12.700. Op het derde onderdeel vloer werden een paar schoonheidsfoutjes gemaakt, waardoor ze dit keer niet in de prijzen viel. Op sprong liet Christine haar kwaliteiten weer zien met een Tsukahara gehoekt en gehurkt, de tweede sprong leverde een 14.650 op. Uiteindelijk werd Christine 6e in een zeer sterk deelnemersveld. Op 19 juni 2011 zal Christine nog in actie komen bij 3 toestelfinales bij de NK in Heerenveen. Top.

 

Sanna Veerman (instap)

Sanna had al haar voorwedstrijden met overtuigende scores gewonnen, maar ja, je moet het nog wel even doen in de finalewedstrijd. Sanna hield haar hoofd koel en met prachtige oefeningen op brug met een score van 14.400 en balk, score 12.800, een overtuigende vloeroefening (13.800) en een score van 13.750 op sprong won ze de wedstrijd met een totaal van 54,216 punten. Ruim drie punten verschil op de nummer twee in het klassement. Nederlands Kampioen Meerkamp Talentendivisie Instap. Op 19 juni 2011 zal Veerman nog in actie komen bij 4 toestelfinales bij de NK in Heerenveen. Geweldige Prestatie.

 

Toestellen finales 1e divisie

 

Irene Kwakman (junior 1)

Dat Irene een goede sprong heeft weten we en daarom deed ze mee aan sprong in de toestelfinale en scoorde daarmee een 9e plaats.

 

Beau Pijlman (pupil 2)

Beau deed aan twee toestellen mee, en de eerste was de brug. Zaterdag had ze al een geweldige oefening laten zien, en zondag ging het nog beter. Deze oefening leverde haar een superscore op van 15.367(verticaal perfect). Het leverde haar terecht de gouden plak op. Mega. Op vloer ging het nog iets beter als zaterdag en ook hier haalde Beau de gouden plak.

Fabienne Molenaar (pupil 2)

Fabienne zette een formidabele brugoefening neer, die haar een score opleverde van 14.967. Een oefening om door een ringetje te halen. Het leverde haar uiteindelijk de zilveren plak op. Grote Klasse.

Noortje Sloots (pupil 2)

Noortje had nog wat recht te zetten op de balk. Na een rommelige warming up moest ze als laatste op de balk maar Noortje deed waar ze het hele jaar goed in is op de balk. Stabiliteit, snelheid, coördinatie en kracht. Het leverde haar de gouden plak op en die was meer dan terecht. Klasse.

Lindsey Bond (pupil 1)

Lindsey begon op de brug. Ze liet hier wederom een schitterende oefening zien. Ze behaalde hier de 2e score. Het 2e toestel was sprong. Ze liet een mooie overslag zien en de streksalto was ook keurig alleen bij de landing maakte ze een extra stapje. Met een minimaal verschil van 0.025 met de nummer 1, behaalde ze hier ook weer de 2e plaats. Top.

 

Verena Sens (instap)

Verena deed mee aan de toestelfinale op 2 toestellen, de brug en de balk. Op de brug had ze een 13.533 en eindigde op de 5e plaats. Op de balk ging gelukkig wel goed en ze viel er niet vanaf, hier had ze een 12.533 en eindigde ook als 5e. Verena goed geturnd.

Al met al waren het weer boeiende wedstrijden met veel publiek en met uitstekende resultaten. De trainsters Sarah en Monique, bedankt voor de grote inzet en zorg en gefeliciteerd met de behaalde resultaten.

Tot de volgende keer en blijf hard trainen

img_4117

img_5520

img_4102

dsc01944

 

img_5841

cid_4ddc6d2b-282d-4605-9b51-b34b769ac5bcdynamic_ziggo

 

img_4167

 

img_1942

img_4187

eva

foto

 

Klik hier voor de uitslagen

 

Klik hier voor nog meer foto's

 

Sponsors

Avia Club stand