Eerste voorwedstrijd 2012 dames 3e divisie


Zaterdag 14 januari vond de landelijke voorwedstrijd plaats voor de 3e divisie turnsters. Een grote categorie turnsters waar maar een paar plekjes te verdelen zijn voor de halve finale van het NK turnen 3e divisie.

 

 

 


In de eerste wedstrijd begonnen de instappers Shadya, Lieke, Angel, Serra en Nicole op balk en eerstejaars jeugdturnsters Anne op vloer. Anne liet ons gelijk genieten van een hele mooie oefening waar zij de 4e hoogste score neerzette. Angel beet het spits af op balk en liet een nette oefening met alles erop zien. Zij scoorde hier een 11.833 het hoogste cijfer van de Mauritius meisjes. Op balk had Nicole pech: de jury nam bij haar een onterechte beslissing waardoor zij de doorstroming naar de halve finale is misgelopen. Gelukkig liet zij op vloer zien dat zij echt wel kan turnen en zette daar de 2e hoogste score neer. Shadya turnde de oefening ook heel netjes maar vergat de spagaatsprong wat haar helaas 2 punten kostte. Lieke kan goed springen en dat was ook in de series van haar vloeroefening te zien. Zij behaalde op vloer de 5e hoogste score en op sprong de 8e score. Naast Lieke heeft ook Shadya de laatste tijd veel verbeterd aan haar sprong. Shadya scoorde na een hele mooie ruime overslag een 13.333 de 5e score van de wedstrijd.

Op brug lieten alle meiden zien dat er hard aan gewerkt is. Angel liet voor het eerst de salto af zien en Serra scoorde met 13.200 het hoogste cijfer van de Mauritius meisjes.

Terwijl de jongste meisjes af en toe nog stomme foutjes maakte, vervolgde Anne haar wedstrijd erg goed. Op brug komt zij nog kracht te kort maar op balk liet zij zien wat pieken op het juiste moment is. Met een 12.250 zette zij de 3e hoogste score neer. Anne werd in een deelnemersveld van 36 turnsters 8e. Een hele knappe prestatie aangezien dit Anne haar eerste jeugdjaar is. Aan de brug gaan we werken zodat zij hier ook wat sterker op wordt en hoger scoort. Anne stroomde net niet door naar de halve finale, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat Anne zo hoog zou eindigen had niemand verwacht!

De tweede wedstrijd kwamen Samantha Hartog, Sharon Plat en Ilona Zwarthoed in actie. Samantha liet zien hoe netjes en recht zij kan turnen, vooral op vloer en balk blonk zij uit. Sharon en Ilona waren erg aan elkaar gewaagd: beide bleven zij op de balk en turnden beide een mooie brugoefening. Zij eindigden ook achter elkaar: Ilona werd 11e en Sharon 12e.


In de laatste wedstrijd mochten Jia Lu Tuijp en Ilse de Boer hun kunsten laten zien. Ilse was op het eerste toestel als eerste aan de beurt. Na een mooi begin moest zij helaas met de koprol de balk verlaten. Jia Lu was als tweede aan de beurt, zij liet zien dat de leste niet altijd de beste is: Jia Lu turnde een hele stabiele oefening en bleef netjes op de balk staan. Dit resulteerde in een mooie score van 12.700 wat het hoogste van haar groepje was.

Het tweede onderdeel was vloer, Ilse was ditkeer als laatste aan de beurt en met een mooie arabier-flikflak scoorde zij ook een goed cijfer.

Sprong is normaal niet het beste toestel van deze twee meiden. Vandaag ging het gelukkig een stuk beter: beide meiden lieten mooie overslagen zien over de pegasus heen. Het laatste toestel is de brug. Vorig jaar was dit nog het minste toestel van Jia Lu, dit jaar gaat het steeds beter. Na een huizenhoge wegzet-salto (die zij vandaag voor het eerste alleen turnde!) stond zij als een huis en mocht zij bij de prijsuitreiking de 2e prijs in ontvangst nemen! Zij is doorgestroomd naar de halve finale! Gefeliciteerd meid!

Sponsors

Avia Club stand