Veerman Wooncentrum sponsort opnieuw 1/2 Finale NK Turntoernooi

In het weekeinde van 12 en 13 mei word het jaarlijkse Veerman Wooncentrum Turntoernooi georganiseerd door St. Mauritius. Ook dit jaar is Veerman Wooncentrum de hoofdsponsor van dit toernooi. Zonder de medewerking van sponsors is dit toernooi niet te organiseren en daarom is de Gymnastiek- en Turnvereniging blij dat Sam en Thoom Veerman opnieuw hun hulp hebben geboden bij de organisatie van dit toernooi.

Vrijdag 30 maart plaatsten Sam Veerman en Thoom Veerman de handtekening onder het sponsorcontract in aanwezigheid van Alfred Schilder en Nico Sier (Waffel) van St. Mauritius.

Sam Veerman legt uit: “De jeugd sponsoren, dat is het mooiste”. Commerciële overwegingen spelen eigenlijk geen rol bij de sponsoractiviteiten van Veerman Wooncentrum. “Het gaat ons niet om een tegenprestatie, dit is onze manier om iets terug te geven aan de maatschappij.”

De Volendamse sportverenigingen weten Veerman Wooncentrum te vinden. “Wij zijn een sportfamilie dat heeft er veel mee te maken. We staan open voor dit soort dingen.” Sam Veerman vertelt dat zo ongeveer elke Volendamse vereniging af en toe langs komt voor een financiële bijdrage.
“Voor een paar verenigingen doen we wat extra's. Voor St. Mauritius sponsoren we altijd de wedstrijd die ze organiseren. Mijn vader is ooit ook betrokken geweest bij het opzetten van het Veerman Wooncentrumtoernooi.” Thoom Veerman heeft in zijn jeugd ook zelf geturnd.

“Maar”, zegt Sam Veerman die zelf een voetbalachtergrond heeft, “we zijn ook flinke sponsors van de handballers, van de amateurvoetballers van RKAV Volendam en van de FC Volendam. En dan doen we het nodige voor de zaalvoetballers, de waterpoloërs en nog zo het en een ander.”
Veerman vindt het het mooiste om de jeugd te sponsoren. “Niks ten nadele van wat oudere sporters, maar bij kinderen spat het plezier er zo van af. Van de eerste radslag die ze kunnen of het eerste doelpunt dat ze maken tot het sporten op het hoge niveau van veel van de St. Mauritius-turners. Ze genieten er zo van. Maar ik vind wel dat turners en turnsters heel hard moeten trainen op jonge leeftijd.”

Veerman roemt het verenigingsleven in Volendam. Met zijn vele vrijwilligers. “Daardoor blijft er dan weer geld over voor goede spullen en goede trainers”.
En op Veerman Wooncentrum kunnen de verenigingen rekenen. “De mensen hier maken het mede mogelijk dat wij ons bedrijf kunnen runnen, ook al hebben we ook veel klanten van buiten het dorp. Wij vinden het leuk om op onze beurt de sportverenigingen te helpen.”

Sponsors

Avia Club stand