Toestelkampioenschappen Pre-Instap meisjes

De leukste wedstrijd van het jaar voor de jongste meisjes van Sint Mauritius vond zondag 1 April plaats in de Wormer; de toestelkampioenschappen. Op ieder toestel kun je dan een medaille winnen en dat is natuurlijk wel heel erg leuk. Natuurlijk is deze wedstrijd ook bedoeld om ervaring op te doen voor het volgende seizoen. Liena Azmeni, Britt Hoogland, Megan Jacobs, Elena Schilder, Anouk Tol en Amy Veerman kwamen uit voor Sint Mauritius in niveau 10 en deden hun best om met zoveel mogelijk medailles terug naar Volendam te komen. In totaal deden er 13 meisjes mee.

Het eerste toestel was balk, dit was gelijk ook het moeilijkste toestel voor alle meisjes. Elena was aan dit toestel een klasse apart en behaalde 12.40. Dit was bijna een punt hoger dan de nummer 2, Megan. Britt moet zich nog wat meer leren concentreren op dit toestel, dan haalt ze wat meer punten.

Vloer was het volgende onderdeel. Alle meisjes lieten een hele mooie oefening zien. Amy en Britt konden nog geen goede overslag laten zien, waardoor ze minder punten kregen, maar de rest van hun oefening zag er keurig uit. Elena en Megan turnden wel alles in de oefening, maar Elena deed dit net iets beter: 14.50 voor Elena (1e) en 14.40 voor Megan (2e). Anouk viel net buiten de boot met een 4e plaats.

Na een rustronde was sprong aan de beurt. Op de training gaat dit meestal niet zo goed, maar de overslagen over de kast vlogen je nu om de oren. De ene nog mooier dan de andere. Voor de jury was dit dan ook wel moeilijk om te beoordelen, uiteindelijk was dit het resultaat: Britt en Amy scoorden beiden 13.25, dit was goed voor een 5e plaats. Liena werd 4e met 13.30, Anouk werd 3e met 13.50. Megan scoorde 13.60 (2e) en Elena scoorde 13.65 (1e).

Brug was het laatste onderdeel. Ook hier lieten de meisjes van Sint Mauritius zien dat ze de beste waren. Plaats 1 t/m 6 was voor hen. Britt werd 6e met 12.70, Amy werd 5e met 13.10, Liena greep net naast de medailles met een 4e plaats (13.30). De medailles gingen naar Anouk (3e) met 13.40, Elena (2e) met 13.50 en Megan kreeg 13.60 waarmee ze een gouden medaille won.

Al met al een goede dag voor de Pre-Instap meisjes van Sint Mauritius, van de 12 te verdelen medailles gingen er maar liefst 10 mee naar Volendam! Anouk had 2 bronzen medailles, Megan had 3 zilveren en 1 gouden, maar Elena was de topper van de dag met 3 gouden medailles en 1 zilveren.

Trainsters Linda en Mariëlle bedankt voor het begeleiden van deze leuke wedstrijd! En zonder jury zou er ook geen wedstrijd zijn, dus Marga,  Yvonne en Theresa, bedankt voor het jureren.

Sponsors

Avia Club stand