1e voorwedstrijd dames 3e divisie 2012

Zaterdag 15 december was het zover…….
Na de clubkampioenschappen bij Mauritius waren Rosanne, Ilona en Jia Lu klaar voor de eerste krachtmeting in de 3e divisie. De dames waren zeer geconcentreerd en hadden er duidelijk zin in. Rosanne moest aantreden in de 2e wedstrijd.

Rosanne begon op het toestel balk. Helaas viel ze er 2x vanaf, maar voor de rest turnde zij een mooie oefening. Op de vloer liet Rosanne een goede oefening zien. Dit werd beloond met een mooie 13.900. Ook op sprong liet ze zich van haar beste kant zien. Vol van de zenuwen turnde ze vervolgens een hele goede oefening op de brug en behaalde daar het hoogste cijfer: een top 13.050.

In de 3e wedstrijd van de dag moesten Ilona en Jia Lu hun beste beentje voorzetten. De wedstrijd was goed georganiseerd en begon keurig op tijd. Op baan 2 moest Ilona beginnen, die voor het eerst moest aantreden op jeugd niveau. Op de brug, waar ze een mooie oefening had met een hoge opzwaai, turnde ze hier het hoogste cijfer van de wedstrijd een 11.650. Als tweede de balk,waar ze wederom een mooie strakke oefening liet zien,met geen “wiebels”. Toen was de vloer oefening aan de beurt. Een prachtige sierlijke uitvoering op indringende muziek, maar aan de acrobatiek kan nog verder gewerkt worden. Als laatste sprong,dit is voor Ilona een onderdeel waar meer uit te halen valt,maar al met al een hele goede start. Ilona werd uiteindelijk 6e van de 41 deelnemende meiden. Een top prestatie.

Jia Lu begon in baan 1 op vloer. Inmiddels is dit haar favoriete onderdeel en dat liet ze ook gelijk zien. Uiterst gefocusd en geconcentreerd gaf ze gelijk een visitekaartje af met een score van 13.700, de hoogste score van de wedstrijd. Het tweede onderdeel was sprong. Dit ging ook super en ze werd 3e op het onderdeel met een score 13.275. In de tussenstand stond ze daarmee op de eerste plaats. Bij de brug ging het jammer genoeg mis!

De hele week was er getraind op de solo-draai. Bij het inturnen op de brug wilde zij dit onderdeel inzetten, maar bij de oversprong naar de hoge ligger mistte Jia Lu de greep en kwam lelijk terecht op haar rug en nek. Direct waren de trainsters en de EHBO er bij (hulde voor allen!). Het leek ernstig en na enig oponthoud adviseerde de EHBO geen verder risico te nemen en de wedstrijd te staken. Een verstandige beslissing, hoewel Jia Lu zelf graag door wilde, zeker gezien de stand. Gelukkig heeft ze geen blessure overgehouden aan de val en in tijdens de volgende wedstrijd wil ze laten zien dat ze in goede vorm is.

Dank voor de inzet en zorg van trainster Christine en ook aan Daniëlle, die tegenwoordig trainster is in Langedijk, maar deze dag ook de nodige ondersteuning gaf aan de meiden. 

Sponsors

Avia Club stand