1e voorwedstrijd dames 1e en 2e divisie 2012

Zondag 16 december 2012 vond de eerste voorwedstrijd plaats in Amsterdam. De dames 1e divisie pupil 2 van St.Mauritius, Verena, Jill, Caitlin en Emma waren de eerste wedstrijd aan de beurt.

Ze begonnen de wedstrijd op het meest gevreesde onderdeel, de balk. Alle meiden lieten een mooie en strakke oefening zien. Daarna was de vloer aan de beurt. De meiden turnden de elementen en series heel goed. Verena maakte hele hoge sprongen, de meeste andere meiden moeten nog aan de hoogte van de series werken.

Als derde onderdeel was de sprong aan de beurt. Hier lieten de meiden zien dat ze echt goed konden. Ze hadden allemaal een hele mooie hoge score's. Caitlin en Emma liet een hele mooie overslag en een mooie streksalto zien. Caitlin had 14.02 en Emma 13.05. Verena en Jill lieten ook een hele mooie overslag zien en een hele mooie schroef. Verena scoorde een 14.57 en Jill 14.02.

Het laatste onderdeel was de brug. De meiden deden hier ontzettend goed hun best. Ze gaven alles wat ze nog over hadden. Caitlin had hier een score van 13.20, Emma 13.25, Jill een geweldige score van 14.90 en tenslotte was Verena aan de beurt. Die had de aller hoogste score die er was behaald, een 15.50. Uiteindelijk werden de volgende plaatsen behaald:
Verena 1e, Jill 3e, Caitlin 5e en Emma 6e.

Dakota kwam als enig uit in de 1e divisie pupil 1. Dakota begon op de vloer, daar turnde ze een mooie strakke oefening. Vervolgens moest Dakota naar de sprong. Daar deed een overslag en een streksalto met een geweldige score van 13.90. Daarna had ze de brug, die ging ook goed. Tenslotte moest ze nog op de balk. Daar turnde ze een mooie strakke oefening en scoorde 13.30. Dakota werd 2e met een totaal score van 52.30. Geweldig gedaan.

Jette Sloots kwam als enige deelnemer van St.Mauritius uit in de 2e divisie pupil 2. In een sterk veld van 21 prachtige turnmeiden mocht Jette laten zien wat ze waard is. Het inturnen ging eerst nog wat rommelig bij Jette,geen goed teken. Toch blijkt maar weer dat turnen een momentsport is. Op het juiste moment de elementen strak uitvoeren en geen fouten maken wordt beloond. Dit liet Jette zien.

Ze haalde zeer goede scores op vooral sprong,brug,balk en vloer.13.650,14.400,14.100en 14.200 !!
Goed gelezen ja, op alle onderdelen dus! En wat gebeurt er bij turnen als je stabiel en goed scoort op alle 4 de onderdelen? Dan win je de wedstrijd! Jette werd met overtuiging 1e bij deze eerste wedstrijd van het seizoen met een verschil van meer dan 2 punten op de nr 2.
Een geweldige prestatie van Jette die hoop geeft voor het verdere verloop van dit NK-traject.

Speciale aandacht gaat uit naar de trainsters en sponsors, maar ook naar de turnster van TOSS Heemskerk die helaas met een ambulance de turnhal moest verlaten.

Ook Noortje Sloots en Fabienne Molenaar togen afgelopen zondag naar Amsterdam. In de prachtige turnzaal van Turnace Gymnastics begon Noortje aan haar warming-up. Fabienne deed hier niet aan mee. Zij is geblesseerd aan een vervelende knieblessure, en is net uit het gips...Toch meldt Fabienne zich bij ieder onderdeel om hiermee een dispensatie niet te verspelen. Deze blijft dan beschikbaar, alleen werd ze vandaag natuurlijk laatste zonder score.
Wij wensen Fabienne natuurlijk sterkte met de rest van haar herstel.

Noortje was bij de clubkampioenschappen vorige week van de balk gevallen, en had daarmee haar pols bezeerd. De hele week rustig aan doen,geen beste voorbereiding dus. Toch weinig van te merken!
Sprong 11.300,Brug 12.200,Balk10.700 en vloer 11.950. Dit leverde een onverwacht mooie 6e plaats op.

Dit is knap in een sterk deelnemersveld van 24 getalenteerde turnsters.
Heel goed Noortje, op de goede weg richting NK! 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 1, 2e divisie: Amber Tol, Nicole Tuijp en Inge Hansen. 
Amber begon op balk en turnde de sterren van de hemel  met een 13,3! Ook op sprong en vloer werden door Amber mooie scores neergezet. Helaas duikelde haar eindtotaal na de brug naar beneden doordat de zolendraai niet goed lukte. Als die volgende keer wel goed is gaan we nog wat beleven! Nu moest ze genoegen nemen met een 12e plaats.

Nicole turnde alle onderdelen zeer stabiel en netjes. Ondanks dat vielen de scores op balk en vloer  wat tegen.  Nicole trok zich hier echter niets van aan en met een prachtige sprong en salto turnde zij op dit onderdeel een 13,1. Daarna nog een prachtige brugoefening die goed was voor een  12,95. Ze eindigde hiermee op een mooie  6e plaats.

Inge begon op balk wat wiebelig en bij het vervelende boogje achterover viel ze er helemaal af.
Bij sprong was vervolgens de salto wat minder maar toch een score van 13,07. Op vloer en brug (14,45) werden door haar prachtige oefeningen geturnd.
Het meegereisde publiek had berekend dat er deze keer geen podiumplaats in zat. Groot was dan ook de verrassing dat Inge als derde was geëindigd.
Super gedaan meiden.  Nu lekker genieten van jullie welverdiende kerstvakantie!

 Dank aan de sponsors, JSC sportcoaching en ETB Cas Sombroek

Sponsors

Avia Club stand