Kerstballentoernooi 2012 Beverwijk

5 medailles en 8 finaleplaatsen voor Turners St. Mauritius

In het kerstweekend is er traditioneel het kersttoernooi in Beverwijk. Deze wedstrijd is de plaatsingswedstrijd voor de districtsfinale. De districtsfinale is een goede graadmeter voor de landelijke wedstrijden. Scoor je goed op de districtsfinale, dan weet dat je voor de landelijke wedstrijden op koers ligt. Met 5 medailles en 8 finaleplaatsen was er een supergoede oogst voor de turners van St. Mauritius.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Frenck Guijt en Dorin Radulescu in de categorie 2e divisie Instap nivo 10. Voor Dorin was het zijn eerste ervaring op dit niveau. Dorin turnde een prima wedstrijd  met zijn hoogste score op sprong en hij eindigde als  5e  in een zeer groot deelnemers van ruim 30 turners. In dezelfde categorie legde Frenck Guijt beslag op de 1e plaats. Opmerkelijk is de vooruitgang die Frenck het afgelopen jaar heeft geboekt. Frenck had de hoogste score van het volledige deelnemersveld op voltige en sprong. Beide turners hebben zich geplaatst voor de finale.

Stefan Rein en Mikel Zwarthoed turnden in dezelfde wedstrijd in de categorie 1e divisie Instap 9. Mikel was niet fit, waardoor zijn oefeningen nog niet optimaal waren. Mikel werd uiteindelijk 4e. Mikel had de hoogste score op ringen en de 2e score op voltige. Stefan Rein kreeg met een 3e plaats de bronzen medaille omgehangen. Stefan had de hoogste score op brug en rek, vloer en sprong hebben nog veel aandacht nodig. Zowel Stefan als Mikel hebben zich geplaatst voor de finale.

Als laatste turnde Jeffrey Smit zijn wedstrijd in de categorie 3e divisie Instap niv. 11. Jeffrey werd uiteindelijk 4e en had de hoogste score op rekstok.

In tweede wedstrijd turnden de allerjongste “mannen”. Joey Loch en Yoran Rein kwamen uit in de categorie eredivisie Benjamin 10. Ook voor deze mannen was het hun eerste ervaring op dit niveau. Met een prima 4e plaats voor Joey en een 6e plaats voor Yoran waren de resultaten bemoedigend. Echter er zal nog veel werk verzet moeten worden, want het verschil met de nrs. 1, 2 en 3 was aanzienlijk. Joey turnde zijn beste oefeningen op rek en ringen met de hoogste scores van iedereen. Ook Yoran scoorde uitstekend op rek en ringen. Door dit resultaat plaatsten beide turners zich voor de finale.

In de categorie Benjamin 11 was er een supergoed resultaat voor Rik de Boer. Met een miniem verschil van 0,1 pnt, werd Rik 1e en kreeg hij de gouden medaille omgehangen. Rik was de beste op voltige, sprong, brug en rek.

Sven van Vlaanderen viel net buiten de prijzen met een 4e plaats. Voor zijn eerste wedstrijd turnde Sven prima, met de hoogste scores op sprong en voltige.

In de 4e en laatste wedstrijd turnden de turners in de Keuze-oefenstof, Sverre van Wijngaarden in de categorie 3e divisie Jeugd niveau 8 en Olaf Atteveld in 2e divisie Jeugd niveau 6. Ondanks het late tijdstip gingen de turners met prima resultaten naar huis. Sverre turnde zich naar een 3e plaats met een bronzen medaille. Wat in het vorige seizoen niet altijd lukte vanwege een polsblessure ging nu prima. Vooral voltige liet veel progressie zien. Daarnaast had Sverre een 2e score op rekstok. Olaf legde beslag op de 2e plaats, ondanks een val op de rekstok, want anders had Olaf met groot verschil 1e geworden. Op vloer, voltige en brug had Olaf de hoogste scores. Door dit resultaat plaatsten beide turners zich voor de finale.   

Het Veerman Advocaten trainersteam bestaande uit Ben Zwarthoed, Willem van Wijngaarden, Martin Kroon en Walter Dedters kunnen terugkijken op prima eerste resultaten. Op zaterdag 19 januari zal de finale plaatsvinden in Beverwijk, waarna in het weekend van 2 en 3 februari de landelijke wedstrijden zullen starten.

Sponsors

Avia Club stand