2e voorwedstrijd dames 2013

3 Gouden en 1 zilveren medaille voor Mauritius

Zondag 13 december stond voor de dames 1e en 2e divisie de 2e voorwedstrijd voor het NK op het programma in de Turnace hall of Gymnastics in Amsterdam. Namens Mauritius waren 11 deelnemers  in de verschillende categorieën actief. Dit heeft een mooi resultaat opgeleverd van 3 gouden en 1 zilveren medaille.

 

1e Divisie jeugd
Noortje Sloots begon goed op vloer, hoge sprongen en weinig wiebels. Onderdeel sprong en brug lukten ook prima. De balk is altijd moeilijk, deze moest ze ook 1 x verlaten maar de einduitslag was hoopgevend. Noortje werd 7e van de 24 deelneemsters. Fabiënne Molenaar heeft nog steeds last van een vervelende blessure. Om verdere deelname aan het NK-traject niet te verspelen, was zij wel aanwezig om zich bij ieder onderdeel te presenteren.

 

1e Divisie pupil 2
Verena Sens turnde deze wedstrijd weer geweldig. Haar beste toestellen waren de brug (14.950), waar ze een mooie strakke oefening liet zien, en de balk (14.400) waar ze mooie hoge sprongen maakte en er nu gelukkig op bleef staan. Jill Pannekeet deed het deze wedstrijd ook goed. Zij behaalde op de brug haar hoogste score (14.450). Ook de balk (12.150) ging deze keer goed, zonder eraf te vallen. Caitlin Veerman liet een mooie strakke oefening op de balk (12.950) zien, ze viel er deze keer gelukkig niet vanaf. Verder ze had een hele mooie overslag op sprong (13.050). Emma Sloots liet ook een hele mooie oefening zien op de brug (12.600) en op sprong had ze een keurige overslag (12.635). De einduitslag was: Verena 1e, Jill 2e, Caitlin 5e en Emma 10e.

 

1e Divisie pupil 1
Dakota Gerritsen liet een prachtige sprong en salto zien die goed waren voor een 13.450. Ook de overige onderdelen werden door haar stabiel geturnd, zoals we van haar gewend zijn.  Met een totaalscore van 50.0 punten eindigde zij op een mooie 5e plaats.

 

2e Divisie pupil 2
Jette Sloots turnde vandaag een goede wedstrijd. Ze maakte op vloer een zeer goede beurt waarbij ze hoge sprongen afwisselde met elegante bewegingen. Hoogste score van de dag!(14.800) Ook sprong, brug en scherprechter balk werden mooi uitgevoerd hetgeen door de jury beloond werd. Jette was vandaag de beste van het veld en werd overtuigend 1e! Een knappe prestatie.

 

2e Divisie pupil 1
Amber Tol turnde vandaag niet haar sterkste wedstrijd. Nadat op het eerste onderdeel vloer de stut mislukte was ze de weg een beetje kwijt. Er volgde nog wel een prima sprong. Uiteindelijk eindigde Amber op de 18e plaats. Met een prachtige vloeroefening opende Nicole Tuijp haar wedstrijd (13,7). Ook op sprong en brug wist Nicole prima scores neer te zetten. Helaas werden de foutjes op balk zeer streng gejureerd waardoor een podiumplaats niet meer haalbaar was. Nicole eindigde op de 7e plaats. Ook Inge Hansen opende met een super vloeroefening (14,10). De overige toestellen werden door haar zonder al te veel fouten afgewerkt met op balk zelfs een prachtige strakke oefening wat haar uiteindelijk de gouden medaille opleverde.

Een super resultaat voor Mauritius vandaag. Iedereen is door naar de derde voorwedstrijd voor het NK die gaat plaatsvinden in het weekend van 2 en 3 maart a.s. in Volendam. Deze toppers zijn dan allemaal te zien in Sporthal Opperdam!  Trainsters Linda, Leonie en Marissa bedankt voor jullie inzet. Ook teamsponsor ETB Cas Sombroek en selectiesponsor JSC Sport Volendam hartelijk bedankt.

Sponsors

Avia Club stand