Dames 4e divisie 2e competitiewedstrijd 2013

Negen medailles  voor St. Mauritius en de Beukers bij tweede competitiewedstrijd.
 
Zaterdag 19 januari vond de tweede competitie wedstrijd plaats in Wormer.

In de ochtend waren Neline, Liza en Frances aan de beurt. Dit keer begonnen zij op sprong waar vooral Neline en Frances lieten zien dat ze vooruit zijn gegaan. Op brug liet Liza een mooie oefening zien. Frances schitterde vooral op vloer. Neline liet een hele nette balkoefening zien. Frances werd uiteindelijk verrassend 2e, Neline 3e en Liza 4e.

In de tweede wedstrijd waren Marenne, Anouk en Mijntje aan de beurt. De vorige wedstrijd werden zij 1,2,3 dus was het erg spannend wat vandaag zou brengen. Marenne begon met een hoge salto en mooie handstandplatval. Anouk schitterde op brug en ook balk turnde zij erg netjes en alles erop. Mijntje was flink ziek geweest en net op tijd weer een beetje fit. Desondanks turnde zij een goede wedstrijd waarbij vooral vloer erg netjes was. Uiteindelijk eindigde de meiden weer met z’n drieën op het podium. Marenne werd dit keer 3e, Mijntje 2e en Anouk 1e.  Wederom een mooi podium en een punt verschil met de concurrentie.

In de derde wedstrijd kwamen Puck, Sophie, Robine en Josephine in actie. Josephine was de eerste wedstrijd als eerste geeindigd en dus was het de uitdaging dit deze keer te evenaren. In een stabiele wedstrijd verliep helaas de balkoefening iets minder stabiel waardoor zij kostbare punten liet liggen. Sophie schitterde juist wel op dit onderdeel, zij slaagde erin op de balk te blijven staan. Puck heeft een hele nette vloer- en brugoefening laten zien waarbij zij liet zien goed mee te kunnen komen met de tegenstand. Robine turnde vandaag voor het eerst de kip op de brug en arabier-flikflak-salto op vloer, helaas viel ze hierbij wat haar een kostbaar punt kostte. Josephine eindigde vandaag als 5e, Robine werd 6e en viel dus net buiten de medailles, Sophie eindigde als 10e en Puck als 20e.

Ook Samira kwam in deze wedstrijd in actie. Met een huizenhoge arabier-salto behaalde zij het 2e cijfer van de wedstrijd. Op balk turnde zij een strakke oefening maar helaas moest zij de balk toch 1 keer verlaten. Samira eindigde op de 4e plaats.

De laatste wedstrijd was het de beurt aan Ilona Out, Ilona Bond, Kim en Yinglian. Het begin op brug was wat minder, maar op balk lieten de meiden zien wat zij waard zijn: hele mooie en ruime oefeningen resulteerden is goede scores. Toen was de toon gezet en gingen de meiden door op vloer waar zij ook nette oefeningen lieten zien. Ilona Bond eindigde als 2e, Kim viel net buiten de medailles op de 5e plaats en Yinglian eindigde als 7e. Ilona Out eindigde in de categorie senioren als 7e.
 
Met deze resultaten waren het weer geslaagde wedstrijden en kunnen we met een goed gevoel terugkijken op deze dag. Via deze weg willen we teamsponsor Succes Schoonmaak en selectiesponsor JSC Sport hartelijk bedanken!
 

Sponsors

Avia Club stand